ΤΟΠΙΚΑ

Ρυθμίσεις στα Αστέρια Αγριάς

ρυθμίσεις-στα-αστέρια-αγριάς-44889

Για την αντιμετώπιση του μποτιλιαρίσματος των καλοκαιρινών μπάνιων

Κυκλοφοριακά θέματα της πόλης και ιδιαίτερα το ζήτημα με τον κόμβο του περιφερειακού στα Αστέρια Αγριάς, έθεσαν υπόψη της αρμόδιας υφυπουργού, Υποδομών Μεταφορών, και Δικτύων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ο ασκών χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου και ο γενικός γραμματέας, Στέλιος Διαμαντίδης, που την επισκέφτηκαν στο γραφείο της στην Αθήνα.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής έγινε ενημέρωση για τις προσπάθειες και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, όπως η τροποποίηση του προγράμματος φωτεινής σηματοδότησης, στο σημείο αυτό, κάτι που έχει αποδώσει ικανοποιητικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά μόνο τις ημέρες που καταγράφονται μέτριοι κυκλοφοριακοί φόρτοι. Για το λόγο αυτό, και ενόψει της θερινής περιόδου με την γνωστή ταλαιπωρία των ατέλειωτων ουρών αυτοκινήτων, ζητήθηκαν και επιπλέον παρεμβάσεις, όπως: η διακοπή λειτουργίας της φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο «Αστεριών» κάθε Κυριακή και επίσημη Αργία, από 1ηςΙουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου, από 10.00 έως 22.00 και η διασφάλιση συνεχούς αδιάκοπης ροής των οχημάτων με καθορισμό:

  • υποχρεωτικής πορείας ευθεία και δεξιά, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον κόμβο επιστρέφοντας στο Βόλο από Αγριά
  • υποχρεωτικής πορείας ευθεία, για τα οχήματα που προσεγγίζουν τον κόμβο και κινούνται προς Αγριά, μέσω της παραλιακής οδού και, ταυτόχρονα,
  • μονοδρόμηση του τμήματος της περιφερειακής οδού, από κόμβο «Αστεριών» έως κόμβο «Αλκίππης», από Αγριά προς Βόλο και απαγόρευση εισόδου στη σήραγγα της Γορίτσας για όλα τα οχήματα που την προσεγγίζουν μέσω Βόλου.

Παράλληλα ζητήθηκε από την υφυπουργό η συνδρομή της για την δημιουργία σύγχρονων κυκλικών κόμβων στις διασταυρώσεις της Περιφερειακής Οδού με την παραλιακή Βόλου – Αγριάς και την Ιωλκού, που θα δώσουν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα, αλλά και κόμβου στη διασταύρωση Λαρίσης – Αθηνών.Η κ. Χρυσοβελώνη δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή του αρμόδιου γενικού γραμματέα, κ Δέδε, για τα θέματα αυτά. Υπόψη της κ. Χρυσοβελώνη τέθηκαν και άλλα ζητήματα της πόλης, ενώ της έγινε και ενημέρωση για το θέμα του λιμανιού που τέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου