ΤΟΠΙΚΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση μέχρι 3/9

απαγόρευση-κυκλοφορίας-σε-δάση-μέχρι-3-9-447040

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και άλση, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε περιοχές NATURA, σε δάση, σε εθνικούς δρυμούς, σε αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών,με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεταισε 1.000 ευρώ.

Παράλληλα ισχύει καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορείνα προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών,οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000ευρώ.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη με νέα επιστολή της προς τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων τους καλεί να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες καθώς καιτους κτηνοτροφικούς, αγροτικούς και μελισσοκομικούς συλλόγους για την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων και τις συνέπειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου