ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε ξένους η αγορά του Βόλου

γέμισε-ξένους-η-αγορά-του-βόλου-4466

Κατέπλευσε χθες το Costa Neoclassica

Ανάσα αποτέλεσαν για την εμπορική αγορά οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Costa Neoclassica, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου στις 7 χθες το πρωί και απέπλευσε στις 7 το απόγευμα, με προορισμό τον Πειραιά.

Το εντυπωσιακό, συνολικού μήκους 220 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, το οποίο φέρει σημαία Ιταλίας, μεταφέρει 1.174 επιβάτες και 574 άτομα πλήρωμα. Οι επιβάτες είναι στην πλειοψηφία τους Γάλλοι, 565, επίσης 312 Ιταλοί, 153 Γερμανοί, Αγγλοι, Βέλγοι, Ισπανοί καθώς και άλλες εθνικότητες.

Το κυκλικό ταξίδι έχει ως αφετηρία τη Σαβόνα της Ιταλίας και ενδιάμεσους προορισμούς τη Νάπολη, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Βόλο, τον Πειραιά, την Τραπάνη, τη Μασσαλία και τη Σαβόνα.

Οι ξένοι επισκέπτες κινήθηκαν προς τα Μετέωρα, το Πήλιο αλλά και την αγορά του Βόλου, ενώ περιηγήθηκαν, παράλληλα στα αξιοθέατα της πόλης, πριν τον απόπλου του κρουαζιερόπλοιου για τον επόμενο προορισμό.

Τους ξένους επισκέπτες υποδέχτηκαν εργαζόμενοι στο Info Center του δήμου Βόλου, οι οποίοι διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, χάρτες και πληροφορίες, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η ολιγόωρη παραμονή τους στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έχει μεταφέρει χιλιάδες επισκέπτες στη Μαγνησία, μέχρι στιγμής, και το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ανάσα για την τοπική αγορά και την τοπική οικονομία γενικότερα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Κώστας Τσέλιος, υπογραμμίζει ότι υπάρχει σχετική κίνηση που δίνει ανάσα στην αγορά, ενώ τα έσοδα που προκύπτουν σε μια κατηγορία επαγγελματιών, λειτουργούν ως αλυσίδα και για άλλα επαγγέλματα και τομείς, όπως η εστίαση, τα μέσα μεταφοράς κλπ.

Στόχος και πρόθεση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου είναι η διανομή φυλλαδίων στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, με στόχο την υιοθέτηση ειδικών εκπτωτικών τιμών στη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και ευρύτερα. Βασικό αίτημα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και των επαγγελματιών κατ’ επέκταση, είναι να στρέφεται το ενδιαφέρον περισσότερων ξένων στην κατεύθυνση του Βόλου και να καταβληθούν προσπάθειες από τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να διευκολύνεται η μετάβασή τους από το σημείο του κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου, μέχρι το κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, ναυτικοί και τουριστικοί πράκτορες της περιοχής μας, εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξίσου ικανοποιητική, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, καθώς οι διεθνείς εξελίξεις στρέφουν το ενδιαφέρον αρκετών ξένων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό κρουαζιέρας, στη Μαγνησία και την Ελλάδα γενικότερα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου