ΤΟΠΙΚΑ

Στη Sovel ξανά το κλιμάκιο ελέγχου περιβάλλοντος

στη-sovel-ξανά-το-κλιμάκιο-ελέγχου-περιβάλ-445558

Νέα επιτόπια αυτοψία στην περιοχή της χαλυβουργίας Sovel στον Αλμυρό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, όπως είπε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Οπως επεσήμανε η κ. Κολυνδρίνη, μετά την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς που έκαιγε για τρεις ημέρες σε σκραπ της επιχείρησης στον προαύλειο χώρο, θα πραγματοποιηθεί ξανά έλεγχος και λήψη δειγμάτων.

Ηδη από την Κυριακή τον τόπο επισκέφτηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και παρόντες την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη. Κατά τον επιτόπιο έλεγχο λήφθηκαν δείγματα από αέρος, ξηράς και θάλασσας για να ελεγχθεί η περιεκτικότητα σε διοξίνες και φουράνια. Ακόμη, θα ελεγχθεί η ΑΕΠΟ της επιχείρησης.

Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε σήμερα πως αναμένεται το πόρισμα του κλιμακίου ελέγχου και οι παρατηρήσεις του και αναλόγως με τα αποτελέσματα εάν προκύψουν ευθύνες θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο κυρώσεις και εάν προκύψουν ποινικές ευθύνες θα ενημερωθεί σχετικά η Εισαγγελία Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου