ΤΟΠΙΚΑ

Τιμάται η μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον Βόλο

τιμάται-η-μνήμη-του-οσίου-παϊσίου-του-α-445544

Την μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου τιμά η Εκκλησία την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου την παραμονή της γιορτής, στις 7μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θειο Λόγο. Στις 9μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1 π.μ. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 7μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Οσίου Παϊσίου.

Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα γιορτασθεί και φέτος, από κοινού με την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «Η Φοβερά Προστασία», στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου. Την παραμονή της γιορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και ανήμερα της γιορτής η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση.

Πανηγυρίζει, επίσης, το ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Παϊσίου, Εφραίμ, Αμβροσίου και Πορφυρίου, που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Γλάδστωνος και Γ. Καρτάλη στον Βόλο. Την παραμονή της γιορτής, στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα της γιορτής η Θεία Λειτουργία.

Ιερές Αγρυπνίες, επί τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου, θα τελεστούν επίσης, την Πέμπτη στους κάτωθι Ιερούς Ναούς:

Αγίου Γερασίμου Βόλου, από τις 8.30μ.μ. έως τις 12.30 π.μ., και Αγίας Αικατερίνης Βόλου από τις 9 μ.μ. εως τις 12.30 π.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου