ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου «χτύπησαν» οι αντιεμβολιαστές

στο-αχιλλοπούλειο-νοσοκομείο-βόλου-444598

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου βρήκαν ελεύθερο πεδίο για να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιεμβολιαστές.

Περίπου 100 διαδηλωτές, οι περισσότεροι δίχως μάσκες και χωρίς να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, στις 07.30 το πρωί μετέβησαν στο προαύλιο του Νοσοκομείου από την οδό Πολυμέρη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Φώναξαν συνθήματα κατά της υποχρεωτικότητας και δήλωσαν αλληλέγγυοι στους υγειονομικούς, που δεν έχουν εμβολιαστεί και για αυτό τον λόγο βγαίνουν εκτός εργασίας.

Στις 9.30 το πρωί αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης και συναντήθηκε με τον υποδιοικητή Στ. Μπαμπούνη, ο οποίους τους επισήμανε ότι η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο που ψήφισε η Πολιτεία.

Την ίδια ώρα έξω από το Νοσοκομείο παρέμεναν αρκετοί εργαζόμενοι, που από την Τετάρτη τέθηκαν σε αναστολή. Ανέμεναν να τους επιδοθούν από το τμήμα Προσωπικού τα έγγραφα αναστολής εργασίας.

Επιζήμιο χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μέτρο ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας και κάλεσε την κυβέρνηση να το ανακαλέσει. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στερηθούμε κανέναν συνάδελφο», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Ο Κων. Μηνδρινός καταλόγισε στην κυβέρνηση αρνητική διάθεση να δεχθεί διάλογο με το προσωπικό του ΕΣΥ και προέβλεψε ότι η υποχρεωτικότητα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου