ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση του Δήμου Βόλου για το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»

πρόταση-του-δήμου-βόλου-για-το-πρόγραμ-444154

Η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την Κοινωφελή του Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υλοποιεί από το 2015 το Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στοχεύει στην παροχή αποτελεσματικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και επανένταξης σε συμπολίτες μας που, λόγω της οικονομικής συγκυρίας αλλά και για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της έλλειψης στέγης και εργασίας.

Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» παρατείνεται έως 31.12.2017 και στο πλαίσιο αυτό η Διαχειριστική Αρχή κάλεσε τους φορείς υλοποίησης να υποβάλλουν αίτημα χρηματοδότησης για το διάστημα αυτό.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο πυλώνες ενεργειών που αφορούν στην στέγαση και στην εργασιακή επανένταξη των ωφελούμενων. Ειδικότερα:

Για την υλοποίηση του 1ου Πυλώνα Ενεργειών προβλέπεται η κάλυψη των παρακάτω δαπανών στέγασης:

  • Ø Κάλυψη ενοικίου
  • Ø Κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας

Για την υλοποίηση του 2ου Πυλώνα Ενεργειών προβλέπεται η κάλυψη των παρακάτω δαπανών εργασιακής επανένταξης:

  • Ø Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

Ως ποσό χρηματοδότησης, υπολογίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος του κατώτατου βασικού μισθού, όπως αυτό ορίζεται κάθε φορά από τις κείμενες διατάξεις, με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές (εργαζόμενου και εργοδότη).

  • Ø Υποστήριξη στη δημιουργία επιχείρησης/αυτοαπασχόληση ή δημιουργία μικρής επιχειρηματικής μονάδας και μέχρι του ποσού των 6.000€ συνολικά.

Στο 2ο Πυλώνα Ενεργειών, που αφορά σε δαπάνες εργασιακής επανένταξης, συμμετέχει υποχρεωτικά ποσοστό, κατ’ ελάχιστον 40% του συνόλου των ενήλικων ωφελουμένων.

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος ορίστηκε η κ. Μαρία Κασαπλέρη, Κοινωνιολόγος, στέλεχος της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας και Οικονομικά υπεύθυνος η κ. Αγγελική Σταθέλου, Οικονομολόγος, στέλεχος της Δ/νσης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου