ΤΟΠΙΚΑ

Υποδοχή της Εικόνας των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στη Μονή Ταξιαρχών Πηλίου

υποδοχή-της-εικόνας-των-αρχαγγέλων-μι-443014

Το Σάββατο 13 Ιουλίου η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου θα έχει την μεγάλη χαρά και ευλογία να υποδεχθεί την χαριτόβρυτη Εικόνα των Εφόρων της Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, την οποία, με την ευλογία του Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, θα κομίσει ο Πνευματικός της Αδελφότητος, Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Η Ιερά Εικόνα, που δωρίζεται από την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, για να καταστεί εφέστιος Εικόνα της Μονής Ταξιαρχών, προσφέρεται ως ευλογία του Αγίου Όρους προς όλη την επαρχία της Δημητριάδος και ως απτή απόδειξη της σκέπης και της κραταιάς προστασίας των Φωταυγών Αρχαγγέλων στην τοπική Εκκλησία.

Με αφορμή το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, οι ακολουθίες στην Ι. Μονή θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

7 – 9: Υποδοχή Ιεράς Εικόνος

Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ᾿ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου τῆς Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

(Μνήμη Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, ονομαστήρια της σεβαστής Καθηγουμένης της Ι. Μονής Γερόντισσας Νικοδήμης)

7-11π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

6- 7.30΄μ.μ: Εσπερινός και Παράκληση στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες.

Για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος και τον πανηγυρικό Εσπερινό του Σαββάτου θα δρομολογηθεί λεωφορείο από τον Βόλο για τη Μονή, που θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. από τη πρώην Νομαρχία στον Βόλο, με στάσεις στα Δικαστήρια, στο Νοσοκομείο και στην ΕΨΑ Αγριάς.

Η Αδελφότητα της Μονής προσκαλεί όλους στην ξεχωριστή αυτή για την Ιερά Μονή ημέρα, για να υποδεχθούν την Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και να γίνουν μέτοχοι της πλούσιας Χάριτος και ευλογίας Τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου