ΤΟΠΙΚΑ

Ουρά για αλεύρι στο μοναδικό μύλο του Βόλου

ουρά-για-αλεύρι-στο-μοναδικό-μύλο-του-β-440416

Αγοράζουν 1.500 κιλά τη μέρα, κυρίως πελάτες φόβου

Πολλοί από τους πελάτες των τελευταίων ημερών, δεν γνώριζαν την ύπαρξη του μοναδικού αλευρόμυλου στο Βόλο στη συνοικία Παλαιών.

Εκεί στην οδό Μανωλάκη με Πυράσου, ο Μύλος Τσιτσιγιάννη αλέθει καθημερινά αλεύρι από ντόπια στάρια. Ο Χρήστος Τσιτσιγιάννης και το προσωπικό του μύλου δεν προλαβαίνουν να σακιάζουν, να εξυπηρετούν τους πελάτες, ακόμη και πελάτες φόβου που αγοράζουν αλεύρι τρομοκρατημένοι από σενάρια για επερχόμενο μεγάλο λιμό.

«Εχουμε μια αύξηση στη ζήτηση αλεύρων κατά 30% περίπου. Πουλάμε και 1,5 τόνο καθημερινά καθώς έρχονται πελάτες που ζητούν αρκετά κιλά. Συνήθως αγοράζουν 5 – 10 κιλά αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις με μεγαλύτερες αγορές», αναφέρει ο κ. Τσιτσιγιάννης σε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα προκειμένου να μιλήσει στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» που βρέθηκε χθες το πρωί στον μύλο.

«Τα σιτηρά που αλέθουμε όπως βλέπετε μπροστά στον πελάτη, είναι όλα ντόπια από παραγωγούς που εμπιστευόμαστε για τις συνθήκες καλλιέργειας και την ποιότητα του σταριού τους. Ολα τα στάρια που βάζουμε στο μύλο είναι ντόπια οπότε ο πελάτης μας αγοράζει αλεύρι από στάρια που παράγονται εδώ, που αλέθονται εδώ από μια τοπική επιχείρηση που εγγυάται χρόνια τώρα την ποιότητα των προϊόντων της», επισημαίνει ο κ. Χρ. Τσιτσιγιάννης, η νέα γενιά στον ιστορικό μύλο της συνοικίας Παλαιών.

Οι τιμές διάθεσης είναι 0,80 – 0,85 λεπτά το κιλό, ανάλογα με τη συσκευασία για το σκληρό σιτάρι και 0,70 λεπτά για το μαλακό.

Αρκετοί από τους πελάτες που γεμίζουν το πορτμπαγκάζ με συσκευασμένο ντόπιο αλεύρι, προτιμούν έτοιμο σακιασμένο αλεύρι ώστε να εξοικονομούν χρόνο, ενώ άλλοι στέκονται στην ουρά και περιμένουν για φρεσκοαλεσμένο αλεύρι, που αλέθεται μπροστά στα μάτια τους και σακιάζεται επί τόπου, ανάλογα με την ποσότητα που επιθυμεί ο καθένας.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Στην ουρά για αλεύρι που αλέθεται παρουσία του πελάτη στο μοναδικό αλευρόμυλο του Βόλου, στου Τσιτσιγιάννη στα Παλιά

Αυξήθηκαν οι αγορές αλεύρων, με τα ντόπια προϊόντα ψηλά στις προτιμήσεις καταναλωτών

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου