ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτημα για την κενή βάρδια υπέβαλε το ΕΚΑΒ Βόλου

ερώτημα-για-την-κενή-βάρδια-υπέβαλε-το-438515

Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, παρά την πρόσληψη του επικουρικού οδηγού

Ερώτημα γιατί δεν υπήρχε μεσημβρινή βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς το Σάββατο, όταν συνέβη ο τραγικός πνιγμός του 30χρονου Καρδιτσιώτη στην παραλία Πλάκα στον Αη Γιάννη, υπέβαλε το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βόλου στο Διοικητή του Αχιλλοπούλειου, Κώστα Καραμπάτσα.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Βόλου έφτασε με 1.05 λεπτά καθυστέρηση στο σημείο, που έχασε μοιραία τη ζωή του ο άτυχος νεαρός, καθώς ξεκίνησε από Βόλο. Λόγω της καθυστέρησης δέχτηκε φραστική επίθεση από λουόμενους, ότι άργησε, αν και η περιοχή όπου συνέβη το απροσδόκητο περιστατικό δεν ήταν τομέας ευθύνης του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο. Συζήτησε για την κενή βάρδια αλλά και τις αντιδράσεις των λουόμενων και αποφάσισε και πράγματι χθες απέστειλε το προαναφερόμενο ερώτημα στο Διοικητή του Νοσοκομείου με κοινοποίηση και στο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το ερώτημα που απευθύνει είναι γιατί δεν καλύφθηκε η μεσημβρινή βάρδια αφού στις 26 Ιουνίου έγινε η πρόσληψη του επικουρικού οδηγού.

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου θα επισυνάψει το ερώτημα στο φάκελο της Ενορκης Διοικητής Εξέτασης που θα διενεργήσει το προσεχές διάστημα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου και ο Διοικητής της 5ηςΥΠΕ ανοίγουν το φάκελο της υπόθεσης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Στο πλαίσιό της θα καλέσουν σε εξηγήσεις το Διευθυντή του Κέντρου γιατί δεν προχώρησε στην αναμόρφωση του προγράμματος προκειμένου να υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου σε όλες τις βάρδιες και για ποιο λόγο η συγκεκριμένη βάρδια που συνέπεσε με τον πνιγμό του 30χρονου ήταν κενή προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πάντως, ο επικουρικός οδηγός αναλαμβάνει βάρδια από σήμερα με την έναρξη του μηνός Ιουλίου. Το πρόγραμμα των βαρδιών είχε καταρτιστεί και δεν γινόταν να συμπεριληφθεί ο επικουρικός οδηγός, αφού η πρόσληψή του έγινε στις 26 Ιουνίου.

Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς θα υπήρχε βάρδια εάν οδηγός ασθενοφόρου δεν είχε αποσπαστεί για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Τα δύο -τρία τελευταία χρόνια έγιναν δύο συνταξιοδοτήσεις. Ηταν έτσι υποχρεωμένο να λειτουργεί με τρεις οδηγούς όλο το μήνα με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν οι βάρδιες.

Με την πρόσληψη του επικουρικού καλύπτονται επαρκώς οι βάρδιες. Ωστόσο ο ένας οδηγός πρόκειται να αποχωρήσει με συνταξιοδότηση στις 4 Ιουλίου και γι’ αυτό πρέπει να αναλάβει καθήκοντα εκ νέου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς ο αποσπασμένος οδηγός στο ΓΝΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου