ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσίαση ερευνητικού έργου από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

παρουσίαση-ερευνητικού-έργου-από-το-τ-43772

Εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Νέων Μηχανικών σε Διαδικασίες Ευέλικτης Σχεδίασης με Εφαρμογές στη Βιομηχανία» διοργανώνει το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ) και το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΒΟ/ΕΚΕΤΑ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο «Ξενία» Βόλου την Παρασκευή 27 Απριλίου και θα διαρκέσει από τις 11.00 μέχρι τις 13.00. Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές πολυτεχνικών σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε εταιρείες και φορείς της βιομηχανίας με δραστηριότητα σε τομείς της μηχανικής. Οι εγγραφές στην εκδήλωση θα ξεκινήσουν στις 10.30. Τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξει η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ερευνητικού έργου που στοχεύει να συμβάλλει στην εναρμόνιση των δεξιοτήτων και της γνώσης που αναπτύσσονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε τμήματα πολυτεχνικών σχολών, με τις ανάγκες της βιομηχανίας, συμβάλλοντας στην ομαλή μετάβαση των φοιτητών από τον ακαδημαϊκό στον επαγγελματικό χώρο.

Η υλοποίηση του ερευνητικού έργου συντονίζεται από το ΤΗΜΜΥ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχει το ΙΒΟ/ΕΚΕΤΑ καθώς και πανεπιστήμια από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Εσθονία, και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ερευνητικό σχέδιο υλοποιείται από το 2016 μέχρι το 2018 με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής – ΙΚΥ. Επιστημονικά υπεύθυνος του έργου είναι ο ομότιμος καθηγητής του ΤΗΜΜΥ/ΠΘ κ. Ηλίας Χούστης, ενώ οργανωτικά υπεύθυνη είναι η κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα, μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ/ΠΘ. Επιστημονικά υπεύθυνος για το ΙΒΟ/ΕΚΕΤΑ είναι ο κ. Διονύσης Μπόχτης, διευθυντής του ινστιτούτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου