ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

εκδήλωση-της-ακαδημίας-θεολογικών-σπ-437215

H Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου διοργανώνει στην Αθήνα την πρώτη στρoγγυλή τράπεζα που εξετάζει τον ρόλο της θρησκείας γενικότερα και της Ορθοδοξίας ειδικότερα έναντι του «άλλου» με επίκεντρο την Ελλάδα κατά την επόμενη 20ετία, με την πρόθεση η συζήτηση αυτή να συμβάλει σ’ ένα βιώσιμο μοντέλο συνύπαρξης θρησκειών και πολιτισμών και τελικά σ’ ένα βιώσιμο κόσμο, ξεκινώντας από την περιοχή μας, δηλαδή τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο των Βαλκανίων και της Μεσογείου όπως αυτός δυνάμει θα διαμορφωθεί έως το 2040.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Caravel σήμερα στις 7 το απόγευμα. Στη στρογγυλή τράπεζα παρεμβαίνουν οι: Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος, Γιώργος Πρεβελάκης (Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ), Δημήτρης Μόσχος (Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ) και Βασιλική Γιακουμάκη (Επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας)

Τη εκδήλωση θα συντονίσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας «Η Ορθοδοξία και οι “άλλοι” στην Ελλάδα του 2040». Η εκδήλωση διαδικτυακά είναι ανοικτή για το κοινό από το κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου