ΤΟΠΙΚΑ

Νέα διάκριση της Ελένης Παπαθανασίου

νέα-διάκριση-της-ελένης-παπαθανασίου-436602

Η Βολιώτισσα δημοσιογράφος έλαβε το χάλκινο μετάλλιο σε πανελλήνιο διαγωνισμό της ΓΑΙΑ ΟΣΕ

Μία ακόμη διάκριση προσέθεσε στο ενεργητικό της η πολυτάλαντη δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου, συμμετέχοντας στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό ψηφιακής φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΓΑΙΑ ΟΣΕ.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η κριτική επιτροπή, που απαρτιζόταν από διακεκριμένους φωτογράφους, απένειμε στην Ελένη Παπαθανασίου το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών για τη φωτογραφία της με τίτλο «Volos Evaristo de Chirico» που απεικονίζει τον σιδηροδρομικό σταθμό, που έχει ταυτιστεί με τον Εβαρίστο Ντε Κίρικο, πατέρα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο.

Παράλληλα δύο ακόμη φωτογραφίες της διακρίθηκαν στην κατηγορία των αναρτήσεων, με την ίδια να υπογραμμίζει: «Ευχαριστώ από καρδιάς την κριτική επιτροπή για το χάλκινο μετάλλιο για το οποίο με έκριναν ικανή, ανάμεσα σε εξαιρετικούς φωτογράφους. Η επιτυχία με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη, αφού πρόκειται για την απεικόνιση ενός κτιρίου, μεγάλου …θησαυρού και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για τον Βόλο μας. Ευχαριστώ επίσης για τις διακρίσεις- αναρτήσεις σε δύο ακόμη φωτογραφίες μου στον συγκεκριμένο διαγωνισμό».

Κάθε διάκριση που αποσπά «μου δίνει ικανοποίηση και παράλληλα το ερέθισμα για μεγαλύτερη προσπάθεια στο μέλλον» όπως υπογραμμίζει, για να προσθέσει ότι «η φωτογραφία σου δίνει κίνητρο, σου ανοίγει ορίζοντες και σε βάζει ακόμη περισσότερο μέσα στη ζωή», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η αγάπη για την φωτογραφία «γεννήθηκε» παράλληλα με την δημοσιογραφία και κατέλαβε σημαντική θέση στην καθημερινότητά της όταν έγινε μητέρα. «Η φωτογραφία ξεκίνησε ουσιαστικά από την στιγμή που απέκτησα τα παιδιά μου και όταν συνταξιοδοτήθηκα είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να την αναπτύξω» είπε.

Η ταλαντούχα δημιουργός, έχει αποσπάσει, σημειωτέον, δεκάδες διακρίσεις σε πολλούς διαγωνισμούς, ξεχωρίζοντας με την ευαίσθητη ματιά της ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών.

«Η φωτογραφία αποτελεί για πολλούς από μας μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Κάποιες φορές στεκόμαστε τυχεροί και οι φωτογραφίες μας απολαμβάνουν αναγνώρισης και εκτίμησης. Τότε, τα συναισθήματα που γεννιούνται για μας που ασχολούμαστε με τη φωτογραφία, είναι ακόμη πιο έντονα» επισημαίνει.

Κλείνοντας δηλώνει παρούσα καλλιτεχνικά, κοινωνικά, εξελέγη πρόσφατα δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ιάσονα Αποστολάκη, αλλά και αθλητικά ως τεχνικός σύμβουλος στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου και έχοντας την τεχνική επίβλεψη ως τεχνικός σύμβουλος στην εφηβική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Ασχολείται ενεργά πολλά χρόνια με το μπάσκετ, όπου έχει σημειώσει τόσο ως αθλήτρια, όσο και ως προπονήτρια σημαντικές επιτυχίες με τον Ολυμπιακό Βόλου και την εθνική ομάδα νεανίδων. Πρόσφατα μάλιστα βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης και τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την προσφορά της στο άθλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου