ΤΟΠΙΚΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Τρίτη στις Σποράδες

πολύ-υψηλός-κίνδυνος-πυρκαγιάς-αύριο-436516

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο Τρίτη στις Σποράδες, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας επικαιροποίησε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας των φορέων.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ/ΦΕΚ 4045/Β/02-09-2021 παρατείνεται η ισχύς της ΠΝΠ /ΦΕΚ 138/Α/05. 08. 2021 με θέμα «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει:

-Καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.

– Καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου