ΤΟΠΙΚΑ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» διακόσιοι υπάλληλοι στη Μαγνησία

σε-αναμμένα-κάρβουνα-διακόσιοι-υπά-435041

Επανελέγχεται η μονιμοποίησή τους βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου

«Σε αναμμένα κάρβουνα» κάθονται 200 περίπου υπάλληλοι αορίστου χρόνου στη Μαγνησία που κέρδισαν μία «θέση στον ήλιο» πετυχαίνοντας τη μονιμότητά τους με βάση το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγκύκλιος που έχει ήδη αποσταλεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με παραλήπτες τους ΟΤΑ της Μαγνησίας αλλά και άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ζητά να γίνει επειγόντως έλεγχος για τον τρόπο με τον οποίο συμβάσεις με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου.

Πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, στο Δημόσιο. Συνολικά στη Μαγνησία βέβαια εκτός από τους 800 περίπου συμβασιούχους στους ΟΤΑ, υπάρχουν και υπάλληλοι με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, στα ΚΕΠ, στη ΝΑΜ, στο Παν. Θεσσαλίας, στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ, στην Αρχαιολογία, αλλά και στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η εγκύκλιος έφτασε μόλις προχθές και μέσα σε 10 ημέρες, οι αρμόδιες διευθύνσεις όμως οφείλουν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία στο υπουργείο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επανέλεγχου των μετατροπών από το ΑΣΕΠ πλέον.

Οι διευθύνσεις προσωπικού καλούνται να εξετάσουν προσεκτικά τα ατομικά στοιχεία των υπαλλήλων, την κατηγορία και την ειδικότητα, στην οποία κατετάγησαν κατά τον χρόνο μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου, την υπηρεσία, στην οποία σήμερα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, τις διατάξεις, βάσει των οποίων έγινε η μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου και τέλος την ακριβή ημερομηνία μετατροπής της σύμβασης και τον φορέα, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η μετατροπή της σύμβασης, στην περίπτωση που αυτός είναι διαφορετικός από τον φορέα, στον οποίο ο υπάλληλος υπηρετεί.

Στη Μαγνησία θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν κατατεθεί περίπου 800 αιτήσεις από συμβασιούχους για την υπαγωγή τους στο Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου από τους ΟΤΑ ώστε αυτομάτως οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου.

Μονιμοποιήθηκαν σε δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις περίπου 100 άτομα και αλλά και αρκετοί υπάλληλοι με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, στα ΚΕΠ, στη ΝΑΜ, στο Παν. Θεσσαλίας, στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ, στην Αρχαιολογία, αλλά και στο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι περισσότερες συμβάσεις ήταν συμβάσεις έργου με ασφάλιση στο TEBE αλλά και IKA, που αφορούσαν κυρίως τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επιδοτούνται και ακολουθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που γίνονται μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούσε ο OAEΔ.

Υπήρχαν επίσης δίμηνες, τετράμηνες και εξάμηνες συμβάσεις, οι οποίες ανανεώνονται, επίσης καθώς επίσης και τα γνωστά προγράμματα stage για τα οποία όμως οι περισσότεροι συμβασιούχοι έχοντας χάσει την ευκαιρία με το Προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου είχαν προσφύγει δικαστικά και σε ορισμένες περιπτώσεις δικαιώθηκαν επιστρέφοντας σε οργανικές θέσεις αορίστου χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου