ΤΟΠΙΚΑ

Η καρδιά πρόδωσε τον σχολικό φύλακα, Αλκιβιάδη Φοινικόπουλο

η-καρδιά-πρόδωσε-τον-σχολικό-φύλακα-αλ-434570

Βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο των σχολικών φυλάκων ενώ είχε τελειώσει τη βάρδιά του – Είχε επιστρέψει στη δουλειά του πριν από 2,5 μήνες

Την τελευταία του πνοή στο καθήκον άφησε ο 59χρονος Αλκιβιάδης Φοινικόπουλος – σχολικός φύλακας στο σχολικό συγκρότημα του Φυτόκου. Βρέθηκε νεκρός προχθές το βράδυ στο καμαράκι των σχολικών φυλάκων, πάνω στον καναπέ. Η καρδιά φαίνεται να πρόδωσε τον άτυχο 59χρονο, που είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του μαζί με 26 ακόμη σχολικούς φύλακες, πριν από 2,5 μήνες και μετά από δύο και πλέον χρόνια διαθεσιμότητας. Είναι η δεύτερη απώλεια ανθρώπινης ζωής που θρηνούν οι σχολικοί φύλακες του Βόλου, οι οποίοι θεωρούν ότι η δίχρονη διαθεσιμότητα ήταν ψυχοφθόρα για όλους τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η κηδεία του άτυχου 59χρονου, τελέστηκε χθες το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας. Η είδηση του θανάτου του έπεσε κεραυνός εν αιθρία. Κανείς από τους συναδέλφους του δεν πίστευε ότι ο δικός τους Αλκης δεν θα είναι πλέον μαζί τους. Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του 59χρονου, ο οποίος κατέλιπε σύζυγο και δύο γιους, το Στέφανο και το Θανάση.

Ολα έγιναν ξαφνικά. Ο Αλκιβιάδης Φοινικόπουλος, πήγε χθες το μεσημέρι στο συγκρότημα του Φυτόκου όπου συστεγάζονται τα 1ο και 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το ΙΕΚ και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο. Ανέλαβε τη δεύτερη βάρδια από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ. Την προηγούμενη βάρδια από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, είχε εκτελέσει ο συνάδελφός του Κώστας Κελεπούρης.

Τίποτα δεν προμήνυε τι επρόκειτο να συμβεί. «Δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για την υγεία του. Γνωρίζαμε απλώς ότι έπαιρνε χάπια για την πίεση», αναφέρει ο συνάδελφός του, Κώστας Κελεπούρης.

Η ώρα περνούσε και ο 59χρονος μετά τη βάρδιά του δεν επέστρεφε στο σπίτι του. Ανήσυχη η σύζυγός του άρχισε να τον καλεί στο κινητό του τηλέφωνο, όμως δεν απαντούσε. Η ίδια ήταν εκείνη που ενημέρωσε καθηγητές του σχολείου. Εκείνοι με τη σειρά τους, αναζήτησαν τον άλλο σχολικό φύλακα του συγκροτήματος, Κώστα Κελεπούρη.

Ο τελευταίος πήρε τα κλειδιά και έσπευσε να ανοίξει το σχολείο για να δει τι έχει συμβεί. Εξω από το σχολείο περίμενε η οικογένεια του Αλκιβιάδη Φοινικόπουλου. Ο Κώστας Κελεπούρης, βρήκε το συνάδελφό του νεκρό, στο δωματιάκι που έχουν οι σχολικοί φύλακες, πάνω στον καναπέ.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν τραγικές. Συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Οι ίδιοι με δάκρυα στα μάτια αναγκάστηκαν να αποχαιρετίσουν το δεύτερο συνάδελφό τους μέσα σε δύο μόλις μήνες. Οπως λένε η περίοδος της διαθεσιμότητας επέδρασε πάνω σε όλους τους αρνητικά.

Ο Αλκιβιάδης Φοινικόπουλος, ήταν ένας από τους 27 συνολικά σχολικούς φύλακες που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και λίγο μετά το Πάσχα επέστρεψαν στην εργασία τους, μετά από δίμηνη διαθεσιμότητα. Μόλις προ ημερών εκδόθηκε και το ΦΕΚ της επαναπρόσληψής τους. Το όνομά του ήταν στη λίστα των 27 που επαναπροσλήφθηκαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου