ΤΟΠΙΚΑ

Στάση πληρωμών στις εισφορές σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ & ΤΣΜΕΔΕ

στάση-πληρωμών-στις-εισφορές-σε-ικα-οα-434534

Παράταση μέχρι την Παρασκευή – Ούτε ευρώ τσακιστό στα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων ελλείψει ρευστού

Στάση πληρωμών στο ΙΚΑ Βόλου και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Τις τελευταίες 10 ημέρες λόγω της τραπεζικής αργίας αλλά και της αδυναμίας καταβολής ρευστού, τα ταμεία εσόδων σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΤΣΜΕΔΕ από ασφαλιστικές εισφορές, πρόστιμα και διακανονισμούς έχουν κυριολεκτικά «στεγνώσει».

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Το καθημερινό κλείσιμο ταμείου, είναι πλέον μία τυπική διαδικασία, τόνιζε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπηρεσιακός παράγοντας, θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και που έρχεται σε πλήρη φυσικά αντίθεση καθώς η αγωνιώδης προσπάθεια που γίνεται να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έσοδα, μέσω της καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, έχει μείνει πίσω.

Η διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε να δώσει παράταση σε όλες τις καταβολές για να καλύψει τις όποιες απώλειες προκειμένου, όπως και άλλα ασφαλιστικά ταμεία, να συγκεντρώσει όσο γίνεται περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές για να καταφέρει στο τέλος του μήνα, να καταβάλλει συντάξεις στους δικαιούχους.

Ετσι το ΙΚΑ απέστειλε εγκύκλιο και στις τοπικές υπηρεσίες σύμφωνα με την οποία μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή τρεχουσών εισφορών που έληγε στις 30 Ιουνίου. Η απόφαση αφορά κοινές επιχειρήσεις και οικοδομοτεχνικά έργα, ενώ η ίδια καταληκτική ημερομηνία ισχύει και για την καταβολή των δόσεων, από όσους οφειλέτες έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, χωρίς να θεωρηθούν εκπρόθεσμοι.

Αντίστοιχη παράταση μέχρι τις 10 Ιουλίου πήρε από τον ΟΑΕΕ η προθεσμία για την καταβολή δόσεων ρύθμισης που είχαν καταληκτική ημερομηνία καταβολής εντός της ειδικής τραπεζικής αργίας. Στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού τονίζεται ότι δόσεις ρυθμίσεων που εξοφλούνται με άμεση χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή) και δεν είχαν καταβληθεί έως τις 30 Ιουνίου, θα καταβληθούν με νέα ροή έως τις 10 Ιουλίου.

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου, πήρε η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έτους 2014, που έληγε στις 30 Ιουνίου στο ΕΤΑΑ. Η παράταση αφορά όλους τους κλάδους ασφάλισης του ΕΤΑΑ.

Οσον αφορά το TΣΜΕΔΕ oι «παλαιοί» ασφαλισμένοι (προ του 1993), θα διαπιστώσουν στις 31 Ιουλίου την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων που αφορούν το Α’ εξάμηνο του 2015 και οφείλουν να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές έως τις 31 Αυγούστου. Οι «νέοι» ασφαλισμένοι (μετά το 1993), θα διαπιστώσουν τα αντίστοιχα ειδοποιητήρια στις 31 Αυγούστου 2015 και οφείλουν να καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Tέλος η διοίκηση του ΟΓΑ έδωσε παράταση έως 10 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του β’ εξαμήνου 2014 που έληξε στις 30 Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει και για την προθεσμία πληρωμής των οφειλών για όσους έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση. Η παράταση δόθηκε χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου