ΤΟΠΙΚΑ

Μικρή η συμμετοχή στην επίσχεση από τις Ιδιωτικές Κλινικές της Μαγνησίας

μικρή-η-συμμετοχή-στην-επίσχεση-από-τι-434156

Μικρή ήταν χθες η συμμετοχή των Ιδιωτικών Κλινικών Μαγνησίας στην επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ που αποφάσισε σε Γενική Συνέλευση η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Ιδιωτικών Κλινικών αν και πανελλαδικά η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Οι Κλινικές που συμμετείχαν δεν δέχτηκαν χθες εισαγωγή νέων περιστατικών παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζει αβάσιμους και προσχηματισμούς του λόγους που επικαλείται η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών για την επίσχεση και προειδοποιεί με διακοπή της σύμβασης.

Η ΠΕΙΚ ανταπαντά ότι στην περίπτωση που διακοπεί έστω και μία σύμβαση η αντίδραση θα είναι συλλογική.

Οι Ιδιωτικές Κλινικές διεκδικούν την αύξηση της χρηματοδότησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα επίπεδα των υποβολών των παρόχων το 2013, πληρωμή κάθε παρασχεθείσας μέχρι σήμερα υπηρεσίας και αναστολή της συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. των Ιδιωτικών Κλινικών μετά την εξάντληση του προϋπολογισμού έως το τέλος της χρονιάς.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή στρέφεται πρωτίστως κατά των ασφαλισμένων του Οργανισμού, οι οποίοι πλήττονται με αποτέλεσμα να υποστούν επιβάρυνση και ταλαιπωρία για ακόμη μία φορά.

Επίσης ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει ότι «σχετικά με τις απαιτήσεις των μελών της ΠΕΙΚ για Σεπτέμβριο- Δεκέμβριο του 2013 όπως και για το 10% των απαιτήσεων του 2012 που δεν έχουν εξοφληθεί, έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι, ότι θα συμψηφιστούν με το rebate και το clawback του 2013, όπως ρητά προβλέπεται από τον νόμο 4172/2013, ενώ έχουν ήδη λάβει ατομική και έγγραφη ενημέρωση για το ακριβές ύψος της οφειλής».

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου