ΤΟΠΙΚΑ

Προσκυνητές στο νησί Τρίκερι

προσκυνητές-στο-νησί-τρίκερι-433850

Ειδικά δρομολόγια αύριο Πέμπτη για την εξυπηρέτηση πιστών

Στο επίκεντρο του θρησκευτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται το νησάκι Παλαιό Τρίκερι και το μοναστήρι της Παναγιάς, που γιορτάζει στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου την εύρεση της θαυματουργού εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς Ευαγγελίστριας. Ενας τρίκογχος ναός που οικοδομήθηκε το 1825-1837, στα ερείπια του πυρποληθέντος ναού το 755 από πειρατές. Αφορμή για την κτίση του της Ιεράς μονής στάθηκε το θαύμα της ευρέσεως της εικόνας της Παναγίας στη ρίζα μιας ελιάς και άλλα θαύματα που επακολούθησαν. Η εικόνα και μέρος της ελιάς βρίσκονται ακόμη φυλασσόμενα στο καθολικό του μοναστηριού σε κοινή θέα.

Το λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη – το κεντρικό λιμάνι του νησιού – υποδέχεται κάθε χρόνο προσκυνητές που έρχονται από το Τρίκερι, το Βόλο, το Πήλιο, την Εύβοια, τη Σκιάθο, τον Πτελεό και την Αμαλιάπολη και από άλλους τόπους, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ευαγγελίστριας που φυλάσσεται στο φερώνυμο μοναστήρι.

Δρομολόγια θα εκτελούν αύριο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου τα πλοία Ελισάβετ κρουαζιέρες, για τη μεταφορά των προσκυνητών στο νησί Τρίκερι. Συγκεκριμένα προγραμματίζεται αναχώρηση από το λιμάνι του Βόλου στις 3μμ για το νησί Τρίκερι. Από την Αγριά στις 3.15μμ, από το Αχίλλειο στις 6μμ και από το Πηγάδι Πτελεού για το νησί Τρίκερι.

Η επιστροφή από το νησί για τους παραπάνω λιμένες θα ξεκινήσει στις 10.30 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6944337424.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου