ΤΟΠΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα

οι-εργαζόμενοι-πρέπει-να-βρίσκονται-σ-432362

Προτρέπει η παράταξη ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας

Κάλεσμα απευθύνει η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας για ευρεία συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση των Σωματείων που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 11:00.

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, σημειώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Από κει και πέρα καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη, όπως λέει, απαράδεκτη στάση του προεδρείου να μην πραγματοποιούνται διά ζώσης συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να μη γίνονται ουσιαστικές συζητήσεις.

Όπως επισημαίνει, ένα βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν το μέτρο της αναστολής εργασίας για ανεμβολίαστους εργαζόμενους που βρίσκεται σε ισχύ από τις 16 Αυγούστου. «Έχουν ήδη μπει σε διαθεσιμότητα 19 εργαζόμενοι της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου από την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» και από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ήδη προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση, με την ενεργητική συμπαράταξη των Δημοτικών Αρχών που σπεύδουν να εφαρμόσουν με ταχύτητα τις σχετικές αποφάσεις, προσπαθεί να κρύψει πίσω από τις αναστολές εργασίας τις δικές της ευθύνες για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς και για την έλλειψη ενός προγράμματος ουσιαστικής ενημέρωσης των εργαζομένων για τα εμβόλια», τονίζει.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας διατύπωσε και στο Δ.Σ τη θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που είχε εκφράσει δημόσια με ανακοίνωση, υπέρ του μαζικού καθολικού εμβολιασμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου