ΤΟΠΙΚΑ

Ενενήντα χρόνια ζωής ~ ΠΑΛΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΤΟΥΣ

ενενήντα-χρόνια-ζωής-παλιοι-φιλοι-θα-θ-430719

Επετειακές εκδηλώσεις για τους 30.000 παλιούς κατασκηνωτές της ΧΑΝ στο Πήλιο

Περίπου 30.000 κατασκηνωτές «φιλοξενήθηκαν» στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝ στον Αη Γιάννη Πηλίου, στη διάρκεια της 90χρονης λειτουργίας τους. Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα δεκαετιών από την ίδρυση της πρώτης οργανωμένης κατασκήνωσης παιδιών στην Ελλάδα από τη ΧΑΝ, στον Αη Γιάννη Πηλίου, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις από τις 24 έως τις 27 Ιουλίου, προκειμένου να αναδειχθεί η διαχρονική δράση της κατασκήνωσης στο Πήλιο, από την οποία πέρασαν χιλιάδες παιδιά, τα οποία συνέβαλαν, ως ενήλικες πλέον, στην ανάπτυξη της κοινωνίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ως στόχο να οδηγήσουν ξανά τους κατασκηνωτές στην περιοχή που ταυτίστηκε με τις μνήμες των παιδικών τους χρόνων. Οι παλιοί φίλοι και κατασκηνωτές, θα απολαύσουν το μπάνιο τους και παιχνίδια στο νερό, θα συμμετάσχουν σε αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, θα παρακολουθήσουν μουσική βραδιά, θεατρική βραδιά, και θα θυμηθούν στιγμές νεανικής ξεγνοιασιάς, που μοιράστηκαν πριν από πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση 90 χρόνων λειτουργίας της κατασκήνωσης, εκδόθηκε επετειακό ημερολόγιο, με τίτλο «Κατασκήνωση ΧΑΝ Πήλιο, 1924-2014, 90 χρόνια ιστορία» το οποίο παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι «η συγκεκριμένη έκδοση εξιστορεί την εξέλιξη της κατασκήνωσης, στη διάρκεια της 90χρονης δημιουργικής της πορείας», που συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Κάθε περίοδος συγκεντρώνει περίπου 200 κατασκηνωτές, ηλικίας 7 έως 14 ετών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετέχουν σε ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες, με ομαδικό πνεύμα και εθελοντική διάθεση.

Η γενικότερη φιλοσοφία παραμένει η ίδια στο πέρασμα του χρόνου κι όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλειος Πολυχρονιάδης, εκ των πρώτων κατασκηνωτών, χαιρετίζοντας τα 90χρονα της κατασκήνωσης ΧΑΝΘ Πηλίου : « Το 1924, 11 ετών παιδί είχα τη μεγάλη τύχη να είμαι ανάμεσα στους πρώτους κατασκηνωτές που σαν μικροί Ροβισώνες ανακαλύψαμε την παρθένα ομορφιά του συγκλονιστικού Πηλίου. Οι αρχηγοί μας ακέραιοι άνθρωποι οραματιστές, μας ενέπνευσαν αθλητικά ιδεώδη, ευγενή άμιλλα, ήθος, σεβασμό για τη φύση. Εμπειρία που σφυρηλάτησε τους χαρακτήρες μας, προσανατόλισε τους στόχους μας και την πορεία μας στη ζωή. Είθε η κατασκήνωση της ΧΑΝΘ Πηλίου να αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης, ήθους, δημιουργίας, χαράς».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ιουλίου, θα ξυπνήσουν νοσταλγικές μνήμες στους συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους διανύουν την έβδομη αλλά και την όγδοη δεκαετία της ζωής τους. Θα έχουν την ευκαιρία να ξαναγίνουν για λίγες μέρες παιδιά και να μοιραστούν τα ίδια παιχνίδια, τις ίδιες δραστηριότητες που μοιράστηκαν κάποτε, ξεφυλλίζοντας, παράλληλα, τις σελίδες του επετειακού ημερολογίου, που διανθίζεται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου