ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας στο εμβολιαστικό κέντρο Βόλου

εισαγγελέας-στο-εμβολιαστικό-κέντρο-428743

Για την παρακολούθηση του εμβολιασμού και τη διαπίστωση της διαφάνειας στη διαδικασία και της αξιοπιστίας της

Εκτακτη επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο Βόλου, που λειτουργεί στο Αχιλλοπούλειο, πραγματοποίησε χθες ο εισαγγελέας Βόλου Βάιος Παπαϊωάννου, προκειμένου να ελέγξει τη διαδικασία καταχώρησης εμβολιασμών.

Ο εισαγγελέας επισκέφτηκε το εμβολιαστικό κέντρο στις 11:00 παρουσία αστυνομικού και περιηγήθηκε στους χώρους του συνοδεία του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Γιάννη Ντόκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε ότι υπάρχει καλή οργάνωση από την οποία φαίνεται ο κάθε νοσηλευτής ποια βήματα ακολουθεί, ενώ η διαδικασία που τηρείται είναι διαφανής.

Οπως προέκυψε, οι νοσηλευτές είναι τοποθετημένοι σε εμφανή σημεία την ώρα έγχυσης του εμβολίου και τηρείται ηλεκτρονικό πρωτόκολλο στο οποίο δεν μπορεί να παρεισφρήσει κανείς.

Επιπλέον, στον χώρο υπάρχουν πολλά πρόσωπα, ώστε αν συμβεί κάτι το μεμπτό, να μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί.

Υπήρχαν όλα τα αναγκαία συνεργεία εκ μέρους όλων των αρμοδίων από όλα τα τμήματα πέραν του διοικητή και των αρμοδίων του εμβολιασμού.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει διαρροή στο σύστημα καταγραφής και έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελέας ενημέρωσε ότι θα υπάρχει ένα είδος παρατήρησης στη διαδικασία και στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, τόσο στο εμβολιαστικό κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου όσο και στα υπόλοιπα του νομού.

Στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε η δέσμευση για συνεργασία με την εισαγγελική αρχή εκ μέρους του εμβολιαστικού κέντρου για οτιδήποτε ύποπτο για καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν τη δημόσια υγεία, το οποίο θα αναφέρεται άμεσα στην εισαγγελική αρχή.

Η εισαγγελική αρχή Βόλου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα, προκειμένου να υπάρχει αξιοπιστία στο σύστημα καταγραφής των εμβολιασμών, που φαίνεται ότι υπάρχει.

Στόχος της επίσκεψης του κ. Παπαϊωάννου ήταν να διαπιστώσει αν υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας στη διαδικασία καταγραφής και αν υπάρχει διαρροή στο σύστημα.

Η επίσκεψη που πραγματοποίησε ήταν για λόγους πρόληψης και όχι καταστολής μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, που ζήτησε από όλους τους συναδέλφους του όλων των βαθμίδων να βρίσκονται σε εγρήγορση και να παρεμβαίνουν άμεσα και στο πλαίσιο αυτό να επισκεφθούν τα εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειάς τους για να έχουν άμεση εικόνα της κατάστασης.

Η παρέμβαση έγινε μετά τις πρόσφατες υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στον Παλαμά Καρδίτσας και τη διάσταση που πήρε το θέμα με ελεγχόμενα σήμερα 10 κέντρα εμβολιασμού στη χώρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου