ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοψία σε οικία στο Ξουρίχτι

αυτοψία-σε-οικία-στο-ξουρίχτι-427385

Πλάτανος υποχώρησε και προκάλεσε ζημιές

Σε αυτοψία στην οικία του Νικολάου Φατώλια θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου. Μετά το μπουρίνι που «χτύπησε» τη Μαγνησία στις 26 Αυγούστου η οικία του δημότη -κάτοικου Ξουριχτίου υπέστη ζημιές.

Ο πολίτης απευθύνθηκε με αίτημά του στον δήμο, ζητώντας άμεσα αποκατάσταση, επιφυλασσόμενος σε διαφορετική περίπτωση να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Απογευματινή ώρα στις 26 Αυγούστου μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και την ταυτόχρονη επικράτηση θυελλωδών ανέμων ο πλάτανος της κεντρικής πλατείας, όπως είχε καταγράψει και σε σχετικό ρεπορτάζ ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, «ξηλώθηκε» και καταπλάκωσε στύλο της ΔΕΗ και τις αυλές σπιτιών μεταξύ των οποίων και της οικίας του κ. Φατώλια.

Ευτυχώς, την ώρα εκείνη δεν ήταν κάποιος κάτω από τον πλάτανο. Επρόκειτο για ένα τεράστιο δέντρο, που στόλιζε την πλατεία εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Στη μία του μεριά ήταν κούφιος μετά από πτώση κεραυνού που σημειώθηκε σε προγενέστερο χρονικό διάστημα και με την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων υποχώρησε.

Το θέμα απασχόλησε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην καταγραφή της ζημιάς, με στόχο την αποκατάσταση.

Ο πολίτης ενημέρωσε ότι φθορές υπέστη η στέγη του σπιτιού του, η κεραία τηλεόρασης, το χαγιάτι, καθώς και η κεντρική πόρτα της οικίας.

Στη συζήτηση του θέματος ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Ζαγοράς Απόστολος Κοντογιώργος πρότεινε να γίνουν αυτοψία, καταγραφή ζημιών, κοστολόγηση αποκατάστασης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Σουλδάτος ζήτησε επίσης να μεταβεί η Τεχνική Υπηρεσία στο σημείο, αλλά τόνισε ότι όταν πριν από δύο χρόνια ο δήμος είχε πάει για να κάνει αποκλάδωση των πλατάνων, ο παθών δεν το επέτρεψε .

Τελικά, το θέμα τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου