ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική ανάσα στην αγορά του Βόλου

οικονομική-ανάσα-στην-αγορά-του-βόλου-426171

Εδωσαν οι επιβάτες του «Queen Elisabeth» που κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Βόλου

Μια ολόκληρη πλωτή πολιτεία, το κρουαζιερόπλοιο «Queen Elisabeth» κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 1979 τουρίστες, διαφόρων εθνικοτήτων και 992 άτομα πλήρωμα. Το κρουαζιερόπλοιο έφθασε στο Βόλο προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και αναχώρησε το απόγευμα για τη Μύκονο.

Η διαδρομή που ακολουθεί είναι Πειραιάς – Κωνσταντινούπολη – Βόλος – Μύκονος – Πειραιάς, δρομολόγιο που εξάλλου είχε προταθεί τον περασμένο χειμώνα από τη Δημοτική Αρχή Βόλου σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες κι είχε επίσης συζητηθεί με τον Πρόεδρο της Med Cruise, κ. Χατζάκο. Έτσι, ο Βόλος συμπεριλαμβάνεται πια ως λιμάνι – σταθμός σε κρουαζιέρες με προορισμούς παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως η Κωνσταντινούπολη και η Μύκονος.

Τους επιβάτες του «QueenElisabeth»υποδέχθηκαν το πρωί τόσο στο λιμάνι, όσο και στο info kiosk που είχε στηθεί στην παραλία μπροστά στην Αργώ, στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου και εθελοντές, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη, ενώ επί τόπου βρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, κ. Σούλα Μπαρτζιώκα. Σημειώνεται ότι από το Δήμο Βόλου είχε σταλεί εγκαίρως στους υπεύθυνους της πλοιοκτήτριας εταιρείας ψηφιακό υλικό με εκδρομικές προτάσεις, προκειμένου να επιλέξουν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Οι προτάσεις αφορούν επισκέψεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εντός και εκτός πόλης, όπως στα Μετέωρα, στη Μακρινίτσα, την Πορταριά και τις Μηλιές, σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως του Διμηνίου και του Σέσκλου, αλλά και σε παραλίες, μονοπάτια κ.λ.π., γεγονός που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επιλέξει από μια ποικιλία προτάσεων τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να αξιοποιήσει το χρόνο παραμονής του στην πόλη.

Τελικώς, 6 λεωφορεία αναχώρησαν για Μετέωρα, 6 για Μακρινίτσα, 3 για Μακρινίτσα – Κορωπί, 1 για Μηλιές – Καλά Νερά, 2 για Ανω Λεχώνια – Μηλιές ενώ 4 λεωφορεία τύπου shuttle bus, μετέφεραν τους τουρίστες από το λιμάνι στο κέντρο της πόλης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αρκετοί όμως ήταν κι αυτοί που προτίμησαν να μετακινηθούν πεζή, ακολουθώντας τη διαγράμμιση επί του πεζοδρομίου με την ένδειξη city center, κατευθυνόμενοι εύκολα στο κέντρο της πόλης και την εμπορική αγορά. Πολλοί καταστηματάρχες, κατόπιν συνεννοήσεως του Εμπορικού Συλλόγου με το Δήμο Βόλου, είχαν τοποθετήσει το διακριτικό σήμα του κρουαζιερόπλοιου στις βιτρίνες των καταστημάτων τους δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους τουρίστες να αγοράσουν προϊόντα σε καλύτερες τιμές. Πάντως, κατά κοινή παραδοχή του εμπορικού κόσμου της πόλης οι επισκέπτες ψώνισαν αρκετά, αφήνοντας χρήμα στην τοπική αγορά, επωφελούμενοι των προσφορών και της ειδικής μεταχείρισης που έτυχαν από τους μαγαζάτορες. Δεν ήταν λίγοι επίσης κι αυτοί που επέλεξαν ν’ απολαύσουν τη βόλτα τους στην παραλία του Βόλου, όπου θαύμασαν την Αργώ, ήπιαν τον καφέ τους και γευμάτισαν στα τσιπουράδικα. Τέλος, κάποιοι επέλεξαν τις κοντινές παραλίες για μπάνιο.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Μπαρτζιώκα, δήλωσε σχετικά: «Αντικρίσαμε μια πολύ όμορφη εικόνα της πόλης μας με χιλιάδες επισκέπτες. Τώρα δικαιώνεται η επένδυσή που πραγματοποιήσαμε ως Δημοτική Αρχή στην κρουαζιέρα. Για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του τουρισμού στην πόλη μας, απαιτείται η συνεργασία όλων μας, φορέων επαγγελματιών και πολιτών, με στόχο κάθε προσπάθειά μας να είναι ανταποδοτική για την τοπική κοινωνία και οικονομία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου