ΤΟΠΙΚΑ

«Γι’ αυτό επιμένω στον εμβολιασμό…» υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος στον αγιασμό των Σπιτιών Γαλήνης

γι-αυτό-επιμένω-στον-εμβολιασμό-426108

Αγιασμός για την επαναλειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης τελέστηκε στην Ανάληψη

Λάβρος κατά των πνευματικών οι οποίοι συμβουλεύουν τα πνευματικά τους τέκνα να αποφύγουν τον εμβολιασμό ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στην απώλεια τριμελούς οικογένειας από την Λάρισα. Με αφορμή την επανέναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος, ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε τη θέση του υπέρ του εμβολιασμού, καλώντας τους πάντες να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας των ενοριακών συσσιτίων της τοπικής Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό, που τελέστηκε στον ιερό ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, στη μνήμη του Οσίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου. Στον εσπερινό συμμετείχαν οι Ιερείς – υπεύθυνοι των ενοριακών Σπιτιών Γαλήνης και πλήθος γυναικών, που προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία σ’ αυτά.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στις εθελόντριες, τόνισε ότι «εσείς είστε εκείνες στις οποίες βασιζόμαστε, για να χαρίσουμε στους ανθρώπους ελπίδα, να μη στερηθούν ποτέ την αγάπη του Θεού στη ζωή τους. Είστε μιμητές Χριστού, το υπόδειγμα στην σύγχρονη κοινωνία. Μαζί θα συνεχίσουμε το έργο της προσφοράς στους συνανθρώπους μας, ένα έργο βάσει του οποίου θα κριθούμε στη Βασιλεία του Θεού. Θα είναι το μέτρο αν θα είμαστε άξιοι της κληρονομίας του Θεού. Είναι το έργο της αγάπης και της προσφοράς, που αποτελεί την έμπρακτη παρουσία της Εκκλησίας στη ζωή των ανθρώπων».

Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις εθελόντριες για την σπουδαία προσφορά τους, εξαίροντας το γεγονός ότι, θέλει τόλμη σε καιρούς πανδημίας, να προσφέρει τον εαυτό του στην διακονία των αδελφών: «είναι έργο ευλογημένο, που συμβάλλει στην συνοχή της κοινωνίας μας», είπε.

Εμβολιασμός και μέτρα προστασίας

Ο Σεβασμιώτατος, με πόνο αναφέρθηκε στις τραγικές επιπτώσεις της πανδημίας κι έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση γνωστής και ευλαβέστατης οικογένειας στην Λάρισα, που έχασε, τις τελευταίες τρεις ημέρες, τρία από τα μέλη της, που νόσησαν από τον κορονοϊό και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Παράλληλα στηλίτευσε την άκαρδη στάση ορισμένων πνευματικών, που συμβουλεύουν τα πνευματικά τους τέκνα να αποφύγουν τον εμβολιασμό, για διάφορους λόγους, πνευματικούς και μη: «Οποιος παρασέρνει ή παρέσυρε ανθρώπους να αρνηθούν τις υποδείξεις της επιστήμης φέρουν την ευθύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι όταν, ως Επίσκοπος, βιώνω την εμπειρία της απώλειας Ιερέων μου τότε ο πόνος μεγεθύνεται. Γι’ αυτό επιμένω…».

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό της έναρξης λειτουργίας των ενοριακών συσσιτίων, καλώντας όλους, τους ιερείς και τα ενοριακά στελέχη, να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, για την απρόσκοπτη συνέχιση του εκκλησιαστικού έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου