ΤΟΠΙΚΑ

«Φρένο» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών μέσω της «Τράπεζας Θεμάτων»

φρένο-στην-τριτοβάθμια-εκπαίδευση-424789

Για την κατάργηση της «Τράπεζας Θεμάτων», διαμαρτυρήθηκε χθες το απόγευμα σε παρέμβαση – εξόρμηση στην παραλία του Βόλου η νεολαία της ΚΝΕ Μαγνησίας, τονίζοντας ότι βάζει «φρένο» στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στο δρόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Το Νέο Λύκειο αποδείχτηκε στην πράξη πως είναι ένα σχολείο ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, ταυτισμένο με το τεράστιο κόστος για τους γονείς μας, με την παπαγαλία, το άγχος για το μέλλον και το τρέξιμο ενώ η Τράπεζα Θεμάτων είναι το «κερασάκι στην τούρτα», δήλωσε το μέλος της νεολαίας ΚΝΕ Μαγνησίας Πέτρος Κατσίκας,προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα αυξήσει τα φροντιστήρια ενώ παράλληλα θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα μαθήματα με αποτέλεσμα να μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι μαθητές των λαϊκών στρωμάτων.

Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι φέτος στο Βόλο, εκατοντάδες μαθητές έμειναν μετεξεταστέοι εξαιτίας της «Τράπεζας Θεμάτων» επισημαίνοντας ότι οι μετεξεταστέοι πρέπει να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο με αποκλειστική ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου.

Τέλος επεσήμαιναν ότι θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους παρεμβάσεις με τη νέα σχολική χρονιά κατά των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολείων της Μαγνησίας.

Αθ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου