ΤΟΠΙΚΑ

Σκληρό πόκερ… για το σιτάρι ~ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

σκληρό-πόκερ-για-το-σιτάρι-οι-τιμεσ-κ-423919

Σημαντική απώλεια φέτος για τους παραγωγούς η αδυναμία παρέμβασης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου

Στο «έλεος» των ιδιωτών εμπόρων βρίσκονται φέτος πολλοί παραγωγοί σκληρού σίτου στη Μαγνησία, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πουλήσει το προϊόν τους αναμένοντας υπομονετικά μήπως ανέβουν οι τιμές. Μέχρι στιγμής η τιμή που αγοράζουν οι έμποροι το σκληρό σιτάρι είναι στα 22 λεπτά το κιλό ωστόσο φέτος για τη Μαγνησία αποτελεί σημαντική απώλεια η αδυναμία παρέμβασης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου καθώς οι μεν αποθήκες του Αγίου Δημητρίου Βελεστίνου ήταν γεμάτες από πέρυσι ενώ στις αποθήκες του Στεφανοβικείου ήταν αδύνατη η συγκέντρωση δημητριακών λόγω κλοπής που σημειώθηκε πρόσφατα στον εξοπλισμό της αποθήκης.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Με δεδομένη τη συγκεκριμένη κατάσταση, δεκάδες είναι οι παραγωγοί που βρίσκονται ακόμη στην αναμονή χωρίς να έχουν πουλήσει το προϊόν τους καθώς ενδέχεται να ανέβουν οι τιμές. Βέβαια ορισμένοι παραγωγοί έχουν ήδη πουλήσει όσο – όσο το σιτάρι τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ειδικότερα σήμερα ιδιώτες έμποροι αγοράζουν το σκληρό σιτάρι 22 λεπτά το κιλό ωστόσο εκτιμήσεις παραγωγών κάνουν λόγο ότι μέχρι τον Αύγουστο μπορεί να πιάσει τα 25 με 26 λεπτά το κιλό.

Καλύτερη παραγωγή στον Αλμυρό

Η συγκομιδή των σιτηρών τόσο στην περιοχή του Αλμυρού όσο και στην περιοχή του Βελεστίνου ολοκληρώθηκε πριν 15-20 ημέρες και μάλιστα φέτος τα σιτάρια του Αλμυρού ποιοτικά και ποσοτικά ήταν καλύτερα συγκριτικά με αυτά που Βελεστίνου στον άξονα της Κάρλας τα οποία «χτυπήθηκαν» από μύκητες με αποτέλεσμα πολλές παραγωγές να υποβαθμιστούν.

«Οι παρεμβάσεις των Συνεταιρισμών αποτελούσαν πάντα «βαρόμετρο» για τις τιμές και από τη στιγμή που φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου αδυνατεί να κάνει παρέμβαση για συγκεκριμένους λόγους αυτό κατά κάποιο τρόπο μας καθιστά εκτεθειμένους στους ιδιώτες εμπόρους που δίνουν τις τιμές που θέλουν», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ παραγωγός σιταριού από το Βελεστίνο προσθέτοντας ότι ήδη ήταν χαμηλές οι τιμές που πούλησαν το μαλακό σιτάρι αλλά και το κριθάρι η συγκομιδή των οποίων ολοκληρώθηκε νωρίτερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου