ΤΟΠΙΚΑ

Στην Εισαγγελία για συμβουλές διευθυντές σχολείων της Μαγνησίας

στην-εισαγγελία-για-συμβουλές-διευθυ-422767

Για θέματα χειρισμού διαδικασιών, που προκύπτουν από διαζευγμένους γονείς μαθητών

Μερικά 24ωρα συμπληρώθηκαν από την έναρξη των μαθημάτων τη νέα εκπαιδευτική χρονιά και διευθυντές σχολείων άρχισαν ήδη να τρέχουν στην Εισαγγελία Βόλου για οδηγίες για θέματα χειρισμού υποθέσεων, που αφορούν σε μαθητές, που είναι τέκνα διαζευγμένων οικογενειών.

Τα προβλήματα της διάστασης ή του χωρισμού, που αντιμετωπίζει οικογένεια, φαίνεται ότι περνούν από τα κάγκελα σχολείου και τρυπώνουν στο σχολικό περιβάλλον, όπου οι μαθητές θα πρέπει να παρακολουθούν αμέριμνοι τα μαθήματά τους.

Αντιμέτωποι με τα εν λόγω προβλήματα έρχονται διευθυντές σχολείων, με τους οποίους επικοινωνούν οι γονείς των παιδιών για διάφορα θέματα και προσπαθούν να χειρίζονται τα ζητήματα, που προκύπτουν, με προβληματισμό και βαθιά σκέψη, προκειμένου να μην διαταράζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών.

Χθες απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου δύο διευθυντές σχολείων για να λάβουν οδηγίες για θέματα, που αφορούν σε μετεγγραφές μαθητών, στον τρόπο επικοινωνίας με τους γονείς και άλλα, ώστε να τα διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ηταν πραγματικά πιεσμένοι ψυχολογικά, προβληματισμένοι, ακόμη και φοβισμένοι, ενώ δεν πρέπει να αποσπώνται από το εκπαιδευτικό τους έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οδηγίες που έδωσε η Εισαγγελία Βόλου είναι ότι όταν προκύπτουν προβλήματα με διαδικαστικά θέματα, για τα οποία δεν προκύπτει συναίνεση, υπάρχουν οι δικαστικές αποφάσεις που θα πρέπει να ακολουθούνται από όλους.

Οταν υπάρχουν εκκρεμείς νομικές διαδικασίες, οι διευθυντές θα πρέπει να σταθμίζουν τα πράγματα και να προσπαθούν να βοηθούν τα παιδιά.

Να δίνουν οδηγίες στους γονείς τους να συμβουλευτούν νομικούς, να παρέχουν συμβουλές για τα νομικά ζητήματα που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν.

Αρκετές δικαστικές διαδικασίες είναι εκκρεμείς, με αποτέλεσμα να ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα έστω και στα μικρά χρονικά διαστήματα που μεσολαβούν.

Αλλοι γονείς μπορεί να θέλουν να αλλάξουν σχολείο το παιδί τους και να το κάνουν χωρίς τη γνώση του δεύτερου γονέα, άλλοι ζητούν εξηγήσεις για την επικοινωνία των γονιών με τα παιδιά στο σχολείο. Πρόκειται αναμφίβολα για ζευγάρια, που οδηγήθηκαν μοιραία στον χωρισμό, αφού δυστυχώς κόπηκε για πάντα η γέφυρα επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ τους μετά τη λήξη του έγγαμου βίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου