ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση των Οικολόγων για την εκτροπή του Αχελώου

απάντηση-των-οικολόγων-για-την-εκτροπ-422260

«Ας μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας», προτρέπουν

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι στέκονται με ευθύνη μπροστά στα προβλήματα των πολιτών και προωθούν λύσεις που περνούν μέσα από την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τον κοινωνικό έλεγχο».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάκης Κολώνιας, απαντώντας στην κοινή ανακοίνωση που υπέγραφαν πριν λίγες μέρες οι πρόεδροι του ΤΕΕ Κ.&Δ. Θεσσαλίας Ι. Βαρνάς, του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας Ι. Γεωργιάδης και της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) Ι. Καλλές για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δυναμικότητας 300 μεγαβάτ από τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια Συκιάς και Μεσοχώρας.

Ο κ. Κολώνιας σημειώνει ότι οι «Οικολόγοι Πράσινοι» δεν λένε «όχι» στην υδροηλεκτρική ενέργεια έτσι γενικά, αόριστα και χωρίς λόγο. Επικαλούμενος την ειδική εκδήλωση για το θέμα στη Λάρισα τον Οκτώβριο του 2012 μετά από διαβούλευση με τους φορείς, υπογραμμίζει ότι οι «Οικολόγοι Πράσινοι είναι αντίθετοι με τις περιπτώσεις «φαραωνικών συλλεκτήρων», που ισοδυναμούν με βάρβαρες αντιπεριβαλλοντικές λογικές και το μόνο που εξασφαλίζουν για τις περιοχές τους είναι η ανεπίστρεπτη διατάραξη των οικολογικών ισορροπιών και δεδομένων.

«Είναι αναγκαίο σήμερα να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας για την κατάσταση των νερών στη Θεσσαλία και κυρίως να βρούμε ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις προς όφελος των αγροτών και του περιβάλλοντος» τονίζει και θέτει μία σειρά ερωτήματα για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου