ΤΟΠΙΚΑ

Ενας βιολογικός παράδεισος σε πέντε στρέμματα στα Καλά Νερά με ποιοτικά αγροτικά προϊόντα

ενας-βιολογικός-παράδεισος-σε-πέντε-σ-419707

Ενας πράσινος παρθένος παράδεισος κρύβεται στο κέντρο του χωριού Καλών Νερών όπου ο κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Πρόκειται για την Πήλια Γη, ένα αγρόκτημα βιολογικών καλλιεργειών, του κ. Κώστα Γραμμένου, μία έκταση 5 στρεμμάτων που λειτουργεί από το 2010 στα Καλά Νερά. Η εύρυθμη λειτουργία του αγροκτήματος δεν αποκλείει την επέκτασή του μελλοντικά σε άλλα πέντε στρέμματα.

Ο κ. Γραμμένος, αφήνοντας στην Αθήνα τον τομέα των διαφημίσεων, γύρισε στην πατρίδα του και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ό,τι του χαρίζει η φύση απλόχερα. Τα λαχανικά της εποχής ευδοκιμούν στο αγρόκτημά του το οποίο αποτελεί πιστοποιημένη μονάδα βιολογικής καλλιέργειας.

Μέσα στο αγρόκτημα, υπάρχουν ειδικοί διάδρομοι όπου οι επισκέπτες όχι μόνο μπορούν να περιηγηθούν αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά στις πράσινες δραστηριότητες. Ο κόσμος συμμετέχει στο φύτευμα, στην καλλιέργεια και στη συγκομιδή των βιολογικών προϊόντων ενώ, παράλληλα, μαθαίνει και πληροφορίες για την αγροτική παραγωγή. Επομένως, η μεταφορά των προϊόντων από την παραγωγή στην κατανάλωση απευθείας και χωρίς μεσάζοντες είναι τέτοια που στο χώρο δεν υπάρχουν ράφια ή τελάρα με τα προϊόντα που περιμένουν τους καταναλωτές τους. Βέβαια, εκεί παρασκευάζονται και βιολογικά προϊόντα όπως λάδι και γλυκά του κουταλιού.

Οι καταναλωτές, εκτός από το αγρόκτημα, μπορούν να βρουν τα προϊόντα στη βιολογική υπαίθρια αγορά του Βόλου ή ακόμα και να τα παραγγείλουν και ο κ. Γραμμένος να αναλάβει την αποστολή στο σπίτι τους.

Η απήχηση του κόσμου στο πράσινο αυτό εγχείρημα είναι απολύτως ικανοποιητική. Κάθε χρόνο ολοένα και αυξάνονται οι επισκέπτες ενώ σχολές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχουν επισκεφθεί το αγρόκτημα.

Οσον αφορά τις τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων, ο κ. Γραμμένος ανέφερε πως οι τιμές είναι πιο φτηνές από τα βιολογικά προϊόντα που πωλούνται στην αγορά εξαιτίας της έλλειψης μεσαζόντων αλλά πιο ακριβές από τα συμβατικά, χωρίς, ωστόσο, να παρατηρούνται μεγάλες διαφορές.

Στόχος του επιτυχημένου εγχειρήματος του κ. Γραμμένου είναι η δημιουργία μίας βιώσιμης επιχείρησης με σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στον καταναλωτή. «Μία διέξοδος της κρίσης είναι η στροφή στις πρώτες ύλες που χαρίζει απλόχερα η φύση. Το ευτύχημα είναι ότι ακόμη και στην κρίση, το εισόδημα είναι ικανοποιητικό», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γραμμένος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου