ΤΟΠΙΚΑ

Νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες και στην Μαγνησία σύμφωνα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

νέες-ευρυζωνικές-υπηρεσίες-και-στην-μ-418995

Σε νέο έργο για την εγκατάσταση νέων ευρυζωνικών υπηρεσιών σε περιοχές της Μαγνησίας θα προχωρήσει το κράτος και το Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τον Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Αθανάσιο Λιούπη.

Ο Υπουργός επισημαίνει ότι έχει ήδη υλοποιηθεί το έργο Rural Broadband, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Super Fast Broadband» (ενίσχυση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών υπερ-υψηλής ταχύτητας μέσω κουπονιού), καθώς και η συμβασιοποίηση του έργου «Ultrafast Broadband» (παροχή υπηρεσιών χονδρικής NGA μέσω ΣΔΙΤ), που μαζί με άλλες δράσεις, στο σύνολό τους αγγίζουν έναν προϋπολογισμό των 700εκ ευρώ, με πηγές χρηματοδότησης το ΕΠΑΝΕΚ, το ΠΑΑ 2014-2020 και εθνικούς πόρους.

Στη Μαγνησία υπάρχουν 24 καλυπτόμενοι οικισμοί με συνολικό πληθυσμό 3711 κατοίκους, ενώ υπάρχουν δέκα ενεργές συνδέσεις σε δύο οικισμούς, όπου όλες διατίθενται μέσω της Wind, που είναι η μόνη εταιρεία που έχει συνάψει μέχρι σήμερα σχετική σύμβαση με την Rural Connect.

Καλυπτόμενοι οικισμοί είναι οι εξής: Ανάβρα , Συκή , Βρύναινα, Άγιοι Θεόδωροι Δρυμώνας, Κοκκωτοί, Αφέτες, Γάβριανη, Χόρτο, Νεράιδα Αλμυρού, Ανθότοπος Κωφοί, Πηγάδι, Φυλάκη, Κονταρόλακκα Αλμυρού, Κάλαμος, Λεφόκαστρο, Άγιος Ιωάννης Αλμυρού, Ζερβόχια, Λουτρό, Άγιοι Απόστολοι, Λειχούρα, Αγία Μαρίνα , Καραβοτσάκι .

Λευκές περιοχές και στη Μαγνησία, δηλαδή αυτές για τις οποίες δεν έχει εκδηλωθεί πρόθεση ιδιωτικής επένδυσης για σχετική κάλυψη και δεν καλύπτονται από το έργο Rural, θα επωφεληθούν από το “Ultrafast Broadband”, ένα κομβικό έργο κατασκευής και λειτουργίας δικτύου οπτικών ινών, το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα σήμερα και ένα από τα μεγαλύτερα του είδους στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου