ΤΟΠΙΚΑ

Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας σε συμπόσιο στην Καλαμπάκα

η-ανασύσταση-της-λίμνης-κάρλας-σε-συμπ-41677

Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας θα βρεθεί στο επίκεντρο συμποσίου που αρχίζει σήμερα στο Καστράκι Καλαμπάκας στα Τρίκαλα και θα διαρκεί μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 8 Απριλίου.

Σκοπός του συμποσίου είναι αφενός η παρουσίαση και η συζήτηση πάνω στις πολιτικές οι οποίες τίθενται σε ισχύ από την Ελλάδα για την εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τοπίο, αφετέρου, η διεξαγωγή του Φόρουμ των Εθνικών Επιλογών της 6ης Συνόδου Βραβείου Τοπίου του Συμβουλίου της Ευρώπης (2018-2019). Στη διάρκεια του Φόρουμ θα παρουσιαστούν οι πολύτιμες εμπειρίες των κρατών μερών του Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 11 της Σύμβασης, από τη συμμετοχή τους στην 6η Σύνοδο του Βραβείου Τοπίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, που συμμετείχε με το έργο «Ανασύσταση της λίμνης Κάρλα» της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός θα χαιρετίσει το συμπόσιο την πρώτη μέρα των εργασιών, ενώ τη δεύτερη μέρα θα παρουσιάσει το έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου