ΤΟΠΙΚΑ

Πυρά Μαραβέγια κατά ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία

πυρά-μαραβέγια-κατά-συριζα-για-την-παι-41654

«Υποκριτική η στάση σας, αφήσατε τη δουλειά για τους επόμενους» είπε

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι είναι άκρως υποκριτικό να κόπτονται σήμερα για τα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όταν στο τέλος της θητείας του ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αναβαθμίσει τα ΤΕΙ της χώρας σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα χωρίς ποτέ να αποσαφηνίσει ποια επαγγελματικά δικαιώματα θα αποκτούσαν πλέον οι απόφοιτοι αυτών των σχολών, όπως είπε.

«Αφήσατε όλη αυτήν τη δουλειά για τους επόμενους, δείγμα του πρόχειρου τρόπου με τον οποίο έχετε μάθει να αντιμετωπίζετε ακόμα και τα πιο σοβαρά πράγματα», πρόσθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας, για να σημειώσει επίσης ότι στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τον ορθολογισμό.

Σχολίασε ακόμη στις αντιδράσεις για τη σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία και τη ζωντανή διδασκαλία των μαθητών μέσω διαδικτύου, ενώ συνεχίζοντας, συνεχάρη την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την πιλοτική εισαγωγή στο νηπιαγωγείο των δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα.

Αναφερόμενος σε ειδικότερα ζητήματα, ο κ. Μαραβέγιας έθεσε το αίτημα εκπαιδευτικών, γονέων, ατόμων με ειδικές ανάγκες για την κατά προτεραιότητα τοποθέτησή τους στον τόπο κατοικίας τους, επισημαίνοντας ότι είναι δίκαιο και εξαιρετικά αναγκαίο, καθώς αφορά και την οικογενειακή σταθερότητα και κυρίως την προστασία ανηλίκων με πολύ σοβαρές αναπηρίες, ενώ επίσης έκανε αναφορά στο θέμα που αφορά τη μαθητεία των μηχανοσυνθετών του ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας του Βόλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεσα γραφειοκρατική απεμπλοκή του από το Υπουργείο Παιδείας.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τα συναρμόδια υπουργεία για δύο τροπολογίες που ψηφίστηκαν.

Η πρώτη ορίζει την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 700 ευρώ λόγω της επιδημίας του κορονοϊού στους σπουδαστές ΙΕΚ, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της μαθητείας και η δεύτερη αφορά στα σχολικά κυλικεία, δίνοντας τη δυνατότητα για παράταση ή τερματισμό των συμβάσεων μίσθωσης αζημίως για όσα κυλικεία δεν λειτούργησαν αυτή τη σχολική χρονιά με τα τόσα προβλήματα λόγω κορονοϊού.

Για τα δύο αυτά θέματα όπως ενημερώνει το πολιτικό γραφείο του κ. Μαραβέγια, ο βουλευτές είχε καταθέσει σχετικές αναφορές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου