ΤΟΠΙΚΑ

Μαζικά αιτήματα για έξτρα τετραγωνικά από επιχειρηματίες εστίασης στον Δήμο Βόλου

μαζικά-αιτήματα-για-έξτρα-τετραγωνικ-41645

Πάνω από 40 αιτήματα εκκρεμούν στο Τμήμα Προσόδων – Αρχισαν αυτοψίες της Δημοτικής Αστυνομίας για την έκδοση των αδειών

Μαζικά αιτήματα δέχεται το τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου τις τελευταίες ημέρες από καταστηματάρχες εστίασης, που ζητούν την παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων κοινόχρηστου χώρου, προκειμένου να μπορέσουν να αναπτύξουν με αποστάσεις ασφαλείας τα τραπεζοκαθίσματά τους στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου η ρυθμιστική απόφαση για τη νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης στις συνθήκες που επιβάλλουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η νέα ρυθμιστική αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου για τις ειδικές μορφές τουρισμού και προβλέπει είτε μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά 50% είτε την παραχώρηση έως και διπλάσιου κοινόχρηστου χώρου από τον προβλεπόμενο στην άδεια προκειμένου να μπορούν να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα στις αποστάσεις ασφαλείας που ορίζουν τα μέτρα πρόληψης.

Στο τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου εκκρεμούν 44 αιτήματα καταστηματαρχών, η πλειονότητα των οποίων αφορά στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα έχουν κατατεθεί 35 αιτήματα για επεκτάσεις αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων στον Βόλο, 2 στις Αλυκές, 3 στη Μακρινίτσα, 2 στην Πορταριά και 2 στο Διμήνι. Τα αιτήματα παραπέμπονται σταδιακά στη Δημοτική Αστυνομία η οποία έχει επιφορτιστεί με τις αυτοψίες. Οι αυτοψίες ξεκίνησαν με βάση τα διαβιβαστικά και τα σχεδιαγράμματα εδώ και δέκα ημέρες περίπου. Δημοτικοί αστυνομικοί ελέγχουν τους χώρους στους οποίους οι καταστηματάρχες θέλουν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα όπως τους δίνει ο Νόμος το δικαίωμα και το πόρισμά τους καταθέτουν στο τμήμα Προσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση άδειας χρήσης πρόσθετου χώρου πρέπει να διασφαλίζονται μια σειρά προϋποθέσεων όπως η ακώλυτη διέλευση πεζών και οχημάτων, η προστασία των διαβάσεων των ΑμεΑ, η εξασφάλιση λωρίδας ελεύθερης όδευσης πεζών τουλάχιστον 1,50 μ., η μη επικάλυψη οδηγού όδευσης τυφλών και οι ελεύθερες είσοδοι/ έξοδοι των παρόδιων κτιρίων, των χώρων στάθμευσης και η διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου