ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμικό «παρών» από τη νεολαία

δυναμικό-παρών-από-τη-νεολαία-413551

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στον Βόλο

Με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στις 17 και 18 Σεπτέμβρη του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στον Βόλο. Νέοι και άνθρωποι όλων των ηλικιών, βρέθηκαν στο Άλσος «Ανδρέα Βαλαχή», που τις προηγούμενες μέρες, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ προετοίμασαν με την εθελοντική τους εργασία, στέλνοντας έτσι ένα αγωνιστικό μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Από τις δραστηριότητες που έγιναν στο Φεστιβάλ, ξεχώρισε η συζήτηση με θέμα «Αποκαλύπτουμε τους πραγματικούς ενόχους. Χτίζουμε ασπίδα προστασίας στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών».

Ταυτόχρονα άφθονο γέλιο, καυστικό χιούμορ, σάτιρα για όλους και για όλα προσέφερε ο Κώστας Μαλιάτσης – Σάλας. Ο Στάθης Δρογώσης ερμήνευσε γνωστές δικές του δημιουργίες ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και άλλοι καλλιτέχνες που ερμήνευσαν αγαπημένες λαϊκές και έντεχνες μελωδίες. Τη δεύτερη μέρα στην κεντρική σκηνή ο κόσμος διασκέδασε με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, των Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Λάκη Παπαδόπουλο και Μανώλη Φάμελλο. Προηγήθηκε συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα Marquis.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έγινε επίδειξη χορού από τη σχολή χορού moveyourbody. Παράλληλα στη λαϊκή σκηνή οι επισκέπτες του φεστιβάλ απόλαυσαν έντεχνο πρόγραμμα με τους Κουλάκου Χριστίνα και Κουλούρη Τάσο, λαϊκό πρόγραμμα με τους Λουφόπουλο Χάρη και Γιώτα Αποστόλη και με τους Έφη Σισμανίδου, Ιάσονα Τουφεξή, Νίκο Μούτσαλο και Νίκο Μυλωνά, τη δεύτερη μέρα.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε η πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θοδωρή Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ξεχωριστή στιγμή η προβολή αφιερώματος στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη και η τήρηση ενός λεπτού σιγής από όλους τους καλεσμένους.

Οι νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία επισκέπτες περιηγήθηκαν στην έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και στα διάφορα περίπτερα, ερχόμενοι έτσι σε επαφή με τις θέσεις του ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση. Παράλληλα και τις 2 μέρες λειτούργησε παιδότοπος, όπου πλήθος παιδιών συμμετείχε σε δραστηριότητες, ενώ πραγματοποιήθηκε και παράσταση Καραγκιόζη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Η ΚΝΕ Μαγνησίας ευχαριστεί όλα τα σχήματα που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες της περιοχής, «τους οποίους και θα ξανασυναντήσουμε στον δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά τους», όπως αναφέρει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου