ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πέντε πυρκαγιές σε σπίτια και καταστήματα αναστάτωσαν το Βόλο και τη Σκόπελο

πέντε-πυρκαγιές-σε-σπίτια-και-καταστή-413316

Πέντε φωτιές σημειώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες σε κλειστούς χώρους στη Μαγνησία, προκαλώντας αναστάτωση στις κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Χθες το πρωί, καπνοί στον πρώτο όροφο ενός οικοδομήματος αναστάτωσαν τους περίοικους και τους περαστικούς στη συνοικία των Παλαιών Βόλου. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε κλήση στις 12:45 για πυρκαγιά στη συμβολή των οδών Παπακυριαζή – Αλμυρού στα Παλιά. Αμεσα στο σημείο κατέφθασαν 4 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες οι οποίοι ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη της κατάσβεσης προκειμένου να μην εξαπλωθεί η φωτιά και να μην απειλήσει τα γειτονικά σπίτια και καταστήματα. Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε σε bar, άφησε πίσω της ζημιές στον ηλεκτρικό πίνακα του μαγαζιού καθώς και ρύπους από τους καπνούς στην έκταση των 100 τετραγωνικών μέτρων του χώρου. Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Βόλου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος.

Φωτιά στη Σκόπελο

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σκοπέλου για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι στη Χώρα της Σκοπέλου. Η πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού ειδοποιήθηκε στις 10:00 για πυρκαγιά σε σπίτι – ανεμόμυλο. Στο σημείο κατέφθασε έγκαιρα ένα υδροφόρο όχημα της πυροσβεστικής με τρεις άνδρες και περιόρισαν άμεσα τη φωτιά στο χώρο της κουζίνας απ’ όπου ξεκίνησε και η πυρκαγιά, καθώς πιθανολογείται ότι προήλθε από την ηλεκτρική κουζίνα που διέθετε το σπίτι. Ευτυχώς, παρόλο που το σπίτι ήταν ξύλινο, οι ζημιές περιορίστηκαν στο δωμάτιο και τις συσκευές της κουζίνας.

Φωτιά σε αυτοκίνητο

Την Τετάρτη, ένα υδροφόρο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου με τρεις άνδρες κινητοποιήθηκε ύστερα από κλήση στις 17:59 για φωτιά σε αυτοκίνητο.

Αμεσα, μετέβησαν στη συμβολή των οδών 2ας Νοεμβρίου – Κίμωνος και κατέσβησαν την πυρκαγιά πριν εξαπλωθεί. Τα αίτια του συμβάντος παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Φωτιά σε κατοικία

Αλλη μία πυρκαγιά σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε κατοικία στο Βόλο.

Στις 20:15, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε κλήση για πυρκαγιά σε κατοικία στην οδό Γαζή 209. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα δύο υδροφόρα οχήματα με 5 άνδρες και κατέσβησαν την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο χώρο της κουζίνας του σπιτιού. Οι ζημιές της πυρκαγιάς εκτιμώνται στις 2.000 ευρώ ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία διενεργεί την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στη διάρκεια μίας εβδομάδας εκδηλώθηκαν πέντε πυρκαγιές σε οικίες σε Σκιάθο, Σκόπελο και Βόλο οι οποίες προήλθαν από το χώρο της κουζίνας. Ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Σκοπέλου, κ. Παναγιώτης Οικονόμου, συνιστά προσοχή στη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών και τον έλεγχό τους από τους ενοίκους ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς λείπουν περισσότερες ώρες από το σπίτι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου