ΤΟΠΙΚΑ

Στη ΜΕΘ επειδή πετάχτηκε σκύλος

στη-μεθ-επειδή-πετάχτηκε-σκύλος-412662

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών ~ Κρανιοεγκεφαλική κάκωση υπέστη 53χρονη Βολιώτισσα δικυκλίστρια

Πετάχτηκε στον δρόμο της σκυλί, με αποτέλεσμα το δίκυκλο που οδηγούσε να εκτραπεί από την πορεία του, να ανατραπεί και η ίδια να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Ακριβά πλήρωσε το πρόβλημα με τα αδέσποτα μία 53χρονη Βολιώτισσα χθες στη 1 μ.μ., πέφτοντας με σφοδρότητα στο οδόστρωμα από το μηχανάκι, στην Αθηνών στο ύψος του Πεδίον του Αρεως, ενώ κινούνταν με κατεύθυνση προς Βόλο.

Η γυναίκα παρελήφθη άμεσα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου υποβλήθηκε σε ανάνηψη, διασωληνώθηκε και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παραμένει νοσηλευόμενη σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ολα αυτά, επειδή την ώρα που κινούταν με το δίκυκλό της στη Λ. Αθηνών ένας μεγαλόσωμος σκύλος μπήκε στο δρόμο της.

Αμεσα διερχόμενοι οδηγοί προσπάθησαν να τη βοηθήσουν. Ενας από τους πολίτες που σταμάτησαν ήταν γιατρός. Όμως, η γυναίκα είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε βαρύτατα τραυματισμένη για να τη μεταφέρει στο Αχιλλοπούλειο.

Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου ανέλαβε την προανάκριση για το τι ακριβώς είχε συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, απέδωσε το ατύχημα σε πρόσκρουση του δικύκλου με σκύλο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μετέβη στο σημείο του συμβάντος και μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες. Κοντά στο σημείο του ατυχήματος υπήρχαν εργάτες που δουλεύουν σε έργο αποχέτευσης του δήμου Βόλου.

Λόγω του έργου η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις Αλυκές παρακάμπτεται στο διπλανό ρεύμα όπου κυκλοφορούν αντιθέτως κινούμενα οχήματα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Εργάτες που βρισκόταν εκεί δήλωσαν ότι είδαν τη γυναίκα να πέφτει στο οδόστρωμα με το κεφάλι και λίγο αργότερα ένα σκύλο να αποχωρεί από τον τόπο και να τρέχει προς το πάρκο.

Με δεμένα χέρια λόγω της νομοθεσίας

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον δήμο Βόλου για να ενημερωθεί σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη περισυλλογής, Χριστίνα Χαλάτση, που εκτελεί τις εντολές του Γραφείου Διαχείρισης Αδέσποτων της δημοτικής αρχής, αυτή τη στιγμή στην πόλη του Βόλου κυκλοφορούν περί τα 500 αδέσποτα ζώα.

Η ίδια ανέφερε ότι πρόκειται για μία θεαματική μείωση του αριθμού των σκύλων τα τελευταία δύο χρόνια που έχει αναλάβει ανάδοχος του έργου οπότε τα αδέσποτα ζώα ήταν περί τα 2.000.

Η ίδια επισήμανε ότι η δημοτική αρχή προβαίνει σε κάθε ενέργεια για στείρωση, εμβολιασμό, ιατρική περίθαλψη φιλοξενία ζώων.

Ομως, είναι υποχρεωμένη από το Νόμο 4039/12 όταν γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα να επιστρέψει τα ζώα στο φυσικό περιβάλλον στα σημεία απ’ όπου περισυλλέγησαν.

Ειδικά για το Πεδίον του Άρεως επισήμανε ότι στις τελευταίες εβδομάδες απομακρύνθηκαν από εκεί, σε άλλο σημείο, δέκα αδέσποτοι σκύλοι, μετά από καταγγελίες που υπήρχαν για αγέλη που δημιουργεί πρόβλημα.

Πρέπει όμως -όπως τόνισε- και η Υπηρεσία να έχει την περιγραφή των ζώων, τη συνεργασία των φιλόζωων και των σωματείων τους και των πολιτών.

Ο δήμος από την πλευρά του υπόκειται συνεχώς σε ελέγχους και διαπιστώνεται ότι εφαρμόζει πιστά την κείμενη νομοθεσία.

Προς επίρρωση επικαλέστηκε ενέργειες της δημοτικής αρχής πριν από 1,5 χρόνο για την απομάκρυνση του ζώων από το Πεδίον του Άρεως που ανήκαν στη Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου και το Σωματείο «Κόσμος και Φύση».

Τέλος, επισήμανε, ότι τα αδέσποτα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. «Κάθε έξι μήνες τα σκυλιά μπορούν να γονιμοποιήσουν και τα μισά από αυτά που γεννιούνται είναι θηλυκά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου