ΤΟΠΙΚΑ

Διαρκής εγρήγορση στα σχολεία

διαρκής-εγρήγορση-στα-σχολεία-411823

Διαρκής εγρήγορση και ετοιμότητα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, με επτά θετικά τεστ να καταγράφονται στην εκκίνηση της εβδομάδας, εκ των οποίων τα πέντε αφορούν σε μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς. Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται αυστηρά και το υπουργείο Παιδείας να υπογραμμίζει την ανάγκη εμβολιασμού των μαθητών, κυρίως ηλικίας 12 ετών και άνω, περισσότεροι από το 92% των διευθυντών υπολογίζεται ότι έχει εμβολιαστεί.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν στην εκκίνηση της δεύτερης εβδομάδας των δια ζώσης μαθημάτων, σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας εντοπίστηκαν τέσσερις μαθητές θετικοί και δύο εκπαιδευτικοί, με την Δευτεροβάθμια να καταγράφει ένα κρούσμα σε μαθητή.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος υπογραμμίζει ότι «είμαστε εδώ, για να εφαρμόζουμε τις οδηγίες των ειδικών. Αισιοδοξούμε, αλλά δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση. Εφαρμόζουμε όσα προβλέπονται μέσα από τα πρωτοκόλλα υγείας, διατηρώντας την προσοχή μας, ούτως ώστε να μην έχουμε προβλήματα. Μέχρι στιγμής, είναι λίγα τα κρούσματα, αλλά παραμένουμε σε διαρκή εγρήγορση και δεν εφησυχάζουμε, αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα την κατάσταση».

Στη Δευτεροβάθμια

Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκεται, στο μεταξύ, και η Δευτεροβάθμια, με τον διευθυντή Χαράλαμπο Σταχτέα να υπογραμμίζει ότι «οι διευθυντές σε ποσοστό άνω του 92% έχουν εμβολιαστεί, ελάχιστοι έχουν νοσήσει και έφεραν βεβαίωση και πολύ λίγοι στέλνουν σε μας τα τεστ».

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ξεκίνησε φέτος η δια ζώσης διδασκαλία, με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχουν παράπονα από καθηγητές, γονείς και μαθητές. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται απαρέγκλιτα, με πολλή αυστηρότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων και το σημαντικό είναι, όπως τονίζουν και οι καθηγητές, ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα πρέπει να τηρούνται και εκτός σχολείου».

Καταθέτοντας την άποψή του, ο κ. Σταχτέας επισημαίνει ότι «προς το παρόν είναι απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση και λίαν ενθαρρυντική. Το πιο σημαντικό είναι να τηρούνται τα μέτρα και εκτός σχολείου και όχι μόνο από τους μαθητές, αλλά και τους οικείους των μαθητών. Και βέβαια να σκεφτούν οι γονείς ότι πρέπει να συνεργαστούν με τον παιδίατρο» αναφερόμενος στην σύσταση του Υπουργείου για εμβολιασμό των μαθητών.

Λειτουργικά κενά

Λειτουργικά κενά έχουν προκύψει, στο μεταξύ, στα σχολεία της δευτεροβάθμιας, τα οποία υπολογίζονται σε 52 και στόχος της διεύθυνσης είναι να έχουν καλυφθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Τα λειτουργικά κενά προκύπτουν μετά τις αιτήσεις αδειών που έχουν υποβάλλει εκπαιδευτικοί, κυρίως για λόγους κύησης, λοχείας, μακροχρόνιας ασθένειας και άδειας άνευ αποδοχών.

Με βάση τα προαναφερθέντα, υπολογίζονται σε 25 τα λειτουργικά κενά, και αν υπολογιστούν τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, φθάνουν τα 52.

«Σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου, καλούμαστε να τα προσδιορίσουμε με ακρίβεια, για να καλυφθούν και αυτά, έτσι ώστε όλα τα σχολεία να λειτουργούν σε πλήρες πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόγραμμα στην μαθησιακή διαδικασία» τονίζει ο κ. Σταχτέας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου