ΤΟΠΙΚΑ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας εργαζόμενοι στον Κιολείδη

στην-επιθεώρηση-εργασίας-εργαζόμενο-410817

Για άνιση μεταχείριση κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Κιολείδης που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διότι όπως καταγγέλλουν σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους δεν έχουν πληρωθεί το τελευταίο διάστημα έναντι των δεδουλευμένων τους. Το υπόλοιπο προσωπικό από τις 8 Ιουλίου μέχρι και τις 16 του μήνα πληρώθηκε το ποσό των 2000 ευρώ έκαστος ενώ όσοι είναι σε επίσχεση δεν πήραν ούτε ευρώ.

Η επίσχεση εργασίας για τους 21 εργαζόμενους της Κιολείδης ξεκίνησε αρχές Ιουλίου καθώς τους οφείλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές από τον Φεβρουάριο του 2015 έως και σήμερα, ενώ στους εργαζόμενους οφείλονται και παλαιότερες αποδοχές (μέρος του 2014 – μέρος του 2013), για τις οποίες έχουν καταθέσει αγωγή και αναμένεται η δικαστική απόφαση. Κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας την 20 Μαΐου- σύμφωνα με το συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» η εταιρία δεσμεύτηκε ενυπόγραφα για την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των μηνών Φεβρουάριος – Απρίλιος 2015 προς τους εργαζόμενους μέχρι το τέλος του μηνός Ιούνιος 2015, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε και για την σταδιακή καταβολή χρημάτων στο διάστημα που θα μεσολαβούσε μέχρι την εξόφληση των εργαζομένων, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αυτό ωστόσο δεν έγινε.

Όπως κατήγγειλε το Συνδικάτο, η εταιρεία στις 8 Ιουλίου κατέθεσε το ποσό των 500 ευρώ ανά εργαζόμενο, εξαιρώντας όσους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ενώ στις 16 Ιουλίου κατέθεσε άλλα 1500 ευρώ ανά εργαζόμενο, εξαιρώντας και πάλι όσους έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Το Συνδικάτο κάνει λόγο για «μεροληπτική, εκδικητική και παραβατική συμπεριφορά της εταιρείας έναντι των συγκεκριμένων εργαζομένων».

Σήμερα το θέμα θα συζητηθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας μετά από αίτημα του Συνδικάτου Μετάλλου και των εργαζομένων που είναι σε επίσχεση εργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου