ΤΟΠΙΚΑ

Αρωμα γυναίκας στην κορυφή

αρωμα-γυναίκας-στην-κορυφή-410157

Αρωμα γυναίκας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη Μαγνησία. Η Βασιλική Οικονόμου, μαθήτρια του Μουσικού Λυκείου Βόλου από το πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών και η Αικατερίνη Πέτρου του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου από το πεδίο των Θετικών Επιστημών, «πέταξαν» με τις βαθμολογίες τους στην κορυφή, δρέποντας τους καρπούς της πολύχρονης και σκληρής προσπάθειάς τους.

Η πρώτη των πρώτων, η Βασιλική Οικονόμου, που συγκέντρωσε 19.369 μόρια, στοχεύει μέσω του πεδίου Ανθρωπιστικών Σπουδών, στη Νομική Θεσσαλονίκης. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, με ώρες μελέτης, επιμονή και πολύ υπομονή. Είχα όμως τη στήριξη της οικογένειας, φίλων και εκπαιδευτικών», λέει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Αναφορικά δε, με το στόχο της Νομικής, επισημαίνει: «Από μικρή ήθελα να απονέμω δικαιοσύνη, ακόμη και στις παρέες μου».

Η ίδια δεν ξεχνά τους συνυποψήφιούς της που έδωσαν τη δική τους μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες: «Θα ήθελα να πω ένα μπράβο σε όλα τα παιδιά που έκαναν τον δικό τους αγώνα, πολλά από αυτά σε δύσκολες συνθήκες. Εγώ ήμουν τυχερή, καθώς είχα σταθερότητα στο οικογενειακό μου περιβάλλον».

Με 19.332 μόρια, η Αικατερίνη Πέτρου βρέθηκε στην κορυφή του πεδίου Θετικών Επιστημών στο νομό. Στόχος της η Ιατρική. «Δεν το είχα όνειρο από μικρή. Όμως νιώθω ότι είναι μια επιστήμη που με εκφράζει. Ταιριάζει στον χαρακτήρα μου και σε αυτό που θέλω να κάνω, να προσφέρω στον συνάνθρωπο. Επιπλέον είναι μια εξελισσόμενη επιστήμη», αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου