ΤΟΠΙΚΑ

Γενική Συνέλευση του ΣΟΛ Μαγνησίας και στο τραπέζι πρόταση για απεργία

γενική-συνέλευση-του-σολ-μαγνησίας-κα-409954

Με κινητοποιήσεις προσανατολίζονται να απαντήσουν οι Οικονομολόγοι – Λογιστές Ν. Μαγνησίας στο υπουργείο Οικονομικών, που αρνείται να δώσει παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και να ανοίξει την εφαρμογή του συστήματος.

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΟΛ Μαγνησίας καλεί σε σύγκληση τη Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΟΛ, την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα με θέμα «την οργάνωση της μορφής του αγώνα και των κινητοποιήσεων ενάντια στην εμπαιγμό και την ανάλγητη στάση του Υπουργείου Οικονομικών απέναντι στον επαγγελματία λογιστή, αυτόν που ετοιμάζει, καταχωρεί, αποστέλλει και υλοποιεί πλέον ότι η Δημόσια Διοίκηση δεν μπορούσε επί σειρά ετών να καταφέρει μέσω των υποδομών της».

Ο πρόεδρος του ΣΟΛ Μαγνησίας, Αριστείδης Παπανδρέου, εξέφρασε ήδη στη νέα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους υπεύθυνους του γραφείου της, τη δυσαρέσκεια των μελών του Συλλόγου και απαίτησε να εφαρμοστεί και το πνεύμα του νόμου και όχι μόνο το γράμμα.

Οπως εξηγεί ο ίδιος: «Οι τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις υποβλήθηκαν μέσα σε εφτά μέρες από το άνοιγμα της εφαρμογής όταν ο Νόμος προβλέπει τη διεκπεραίωση σε 60 μέρες. Τις προηγούμενες χρονιές που η καταχώρηση και εκκαθάριση γινόταν από τις Δ.Ο.Υ. η διαδικασία ολοκληρωνόταν τέλη Οκτωβρίου. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί πανελλαδικά η υποβολή τουλάχιστον 100.000 φορολογικών δηλώσεων.

Το υπουργείο Οικονομικών μας έχει φορτώσει όλη τη δουλειά που έκαναν οι Δ.Ο.Υ. μετατρέποντάς μας σε άμισθους υπαλλήλους χωρίς να δίνουν καμία σημασία στα αιτήματά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου