ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στην-επιθε-407550

Από απλήρωτους εργαζόμενους της Κιολεΐδης – Ακαρπη η νέα τριμερής

Νέα παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας έκαναν χθες εργαζόμενοι στη βιομηχανία Κιολεΐδης που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τουλάχιστον έξι μηνών.Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Επιθεώρηση εργασίας, αφού προηγουμένως είχαν πάει και είχαν ενημερώσει τον Εισαγγελέα Βόλου, ενώ κατέθεσαν και υπόμνημα και στην Τράπεζα Πειραιώς.

Οι εργαζόμενοι, αυτή τη φορά, βρέθηκαν στην Επιθεώρηση εργασίας όχι μόνον για την μη καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και για το γεγονός ότι η εταιρεία «κατέβαλε μέρος των οφειλομένων αποδοχών σε άλλους εργαζόμενους στη βιομηχανία, οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας».

Οπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της εργοστασιακής επιτροπής Κων. Απλαντής οι οφειλόμενες αποδοχές αγγίζουν τους έξι μήνες, αφού οι εργαζόμενοι έχουν να δουν «το χρώμα του χρήματος», από τον περασμένο Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα να περνούν δύσκολες ημέρες, αφού δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία για την μη υλοποίηση της συμφωνίας που και η ίδια είχε υπογράψει επικαλούνταν τα «capital controls», όμως στο μεταξύ κατέβαλε χρήματα σε εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης η εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω υπομνήματος που κατέθεσε, σύμφωνα με το Συνδικάτο Μετάλλου και τους εργαζόμενους δεν δεσμεύτηκε για την άμεση καταβολή, έστω και μέρους των οφειλομένων αποδοχών, επικαλούμενη έλλειψη παραγγελιών, ενώ το μόνο που ανέφερε ότι «εγγυάται τις οφειλόμενες αποδοχές από χρήματα που οφείλει ο ΟΣΕ στην εταιρεία Κιολεΐδης», και για τα οποία υπάρχει δικαστική διαμάχη μεταξύ του ΟΣΕ και της εταιρείας Κιολεΐδης. Εργαζόμενοι, που πήραν το λόγο έκαναν λόγο για «αναξιοπιστία των λόγων και πράξεων της εταιρείας και την τακτική που ακολουθεί, ώστε να μην υλοποιεί συμφωνίες τις οποίες η ίδια υπογράφει», ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μήτσος Παπαρήγας Κων. Στεργίου υπογράμμισε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του αγώνα των εργαζομένων, από το Συνδικάτο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου