ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης ταξιδεύει στις θάλασσες του κόσμου

βολιώτης-ταξιδεύει-στις-θάλασσες-του-407099

Ο 30χρονος Κωνσταντίνος Τακούμης είναι υποπλοίαρχος στο κρουαζιερόπλοιο Azamara

Ταξίδι στις θάλασσες του κόσμου είναι η πορεία που ακολουθεί ο 30χρονος Βολιώτης Κωνσταντίνος Τακούμης ο οποίος στέκεται επάξια στη γέφυρα του κρουαζιερόπλοιου AZAMARA κατέχοντας το αξίωμα του υποπλοιάρχου. Ο αξιόλογος αξιωματικός, ο οποίος είχε χθες την ευκαιρία να συναντηθεί με τους δικούς του ανθρώπους, στο πλαίσιο της επίσκεψης του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στο Βόλο, δηλώνει λάτρης της θάλασσας και της πατρίδας του, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στον ανοιχτό ορίζοντα που γεμίζει την ψυχή του. Ο χαρισματικός γιος του π. Βάιου Τακούμη, προϊσταμένου στον ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνα, έκανε πράξη το νεανικό του όνειρο, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, νιώθει ιδιαίτερη χαρά κάθε φορά που αντικρίζει το λιμάνι του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το ταξίδι στις θάλασσες του κόσμου ξεκίνησε το 2005 και από το 2007 εργάζεται στο συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο στη διάρκεια του χειμώνα θα πραγματοποιεί ταξίδια σε Αμερική και Καραϊβική.

Μετά την αποφοίτησή του από το 8ο Λύκειο Βόλου, ο Κωνσταντίνος Τακούμης φοίτησε στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Μηχανιώνας, προκειμένου να κάνει πράξη το όνειρο των νεανικών του χρόνων, τότε που ασχολούνταν με την κωπηλασία, παρατηρώντας τα πλοία που έμπαιναν στο λιμάνι.

Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η επικοινωνία του με ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. «Στην αρχή είναι πολύ καινούργιο το συναίσθημα, υπάρχει ένας δισταγμός, αλλά στην πορεία αποκτάς καινούργιους φίλους. Εχουμε περίπου 400 άτομα πλήρωμα και είμαστε 50 εθνικότητες πάνω στο πλοίο. Είμαι ο μόνος Ελληνας πάνω στη γέφυρα, ενώ υπάρχει ένας ακόμη Ελληνας, ο Τεό που είναι λογιστής, αλλά αναπτύσσουμε μεταξύ μας τη διάλεκτο της φιλίας, παρότι προερχόμαστε από διαφορετικές περιοχές της γης» όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Η έδρα του βρίσκεται στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά επισκέπτεται το Βόλο κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία. «Στατιστικά έρχομαι στο Βόλο δύο φορές το χρόνο, το καλοκαίρι και το χειμώνα» όπως αναφέρει ο ίδιος, για να προσθέσει ότι «αυτό που μου λείπει περισσότερο από το Βόλο είναι οι φίλοι, οι γνωστοί μου, οι αναμνήσεις μου, το πως μεγάλωσα». Η πρώτη εικόνα που αντίκρισε χθες το πρωί, καθώς το κρουαζιερόπλοιο προσέγγιζε το λιμάνι του Βόλου, ήταν «η κωπηλασία, το σχολείο που πήγαινα, τις βόλτες που κάναμε το καλοκαίρι με τους φίλους μου, τα ποδήλατα όταν κάναμε βόλτα, τα μπάνια. Γενικά σου έρχονται όλες οι αναμνήσεις, βλέποντας να απλώνεται μπροστά σου ο Βόλος, το όμορφο λιμάνι μας και πολλά ακόμη» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάθε στιγμή πάνω στη γέφυρα του κρουαζιερόπλοιου είναι στιγμή μεγάλης ευθύνης για τον ίδιο. «Οταν οδηγάμε το πλοίο είναι σαν να έχουμε την οικογένειά μας και οδηγάμε το αμάξι μας. Νιώθουμε πάντα το ίδιο υπεύθυνα, γιατί είτε κουβαλάμε μια ψυχή είτε χίλιες είτε δύο χιλιάδες, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί με το επάγγελμά μας» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Νιώθει «περήφανος σαν τον Ιάσονα» κάθε φορά που βρίσκεται εν πλω στις θάλασσες του κόσμου, έχοντας πάντα το όνειρο της επιστροφής στα πάτρια. Βασική προϋπόθεση, για να πλεύσουμε σε ήρεμα πελάγη οικονομικής ανάπτυξης ως χώρα, είναι «να ανοίξουν οι ορίζοντές μας, να λειτουργούμε σαν ομάδα, να δουλεύουμε σαν επαγγελματίες, να αγαπάμε τον τόπο μας, να σεβόμαστε τον εαυτό μας και μετά τους υπόλοιπους» σημειώνει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Ο Βολιώτης που κατακτά τις θάλασσες του πλανήτη με απόλυτη ψυχραιμία και πειθαρχία, στέλνει από καρδιάς ένα μήνυμα στους φίλους του, λέγοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να αντιμετωπίζουμε με υπομονή όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και να έχουμε πάντοτε κατά νου ότι ο Ελληνας δεν πρόκειται ποτέ να χαθεί, γιατί έχουμε αντοχές στις δύσκολες στιγμές και πάντα σκεφτόμαστε με αισιοδοξία το αύριο, έχοντας μεταξύ μας ενότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου