ΤΟΠΙΚΑ

Αγνoούν την απογραφή τους Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Οθρυος και Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου

αγνoούν-την-απογραφή-τους-αναπτυξιακή-404177

Στη λίστα των 133 οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που συνεχίζουν ουσιαστικά να λειτουργούν σε συνθήκες αδιαφάνειας, αποκρύπτοντας στοιχεία του προσωπικού τους και της μισθοδοσίας, εντάσσονται και δύο εταιρείες της Μαγνησίας.

Πρόκειται για την Αναπτυξιακή Εταιρεία Οθρυος και την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, που δεν έχουν ακόμη απογραφεί στην ενιαία αρχή πληρωμών, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος. Βρίσκονται ανάμεσα σε 51 αναπτυξιακές εταιρείες, 16 επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης και 66 άλλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο μέχρι σήμερα έχουν απογραφεί όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου καθώς και 560 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Το μεγάλο πρόβλημα έχει εντοπιστεί στις αναπτυξιακές εταιρείες καθώς αυτές δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από το ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, και με δεδομένο, ότι οι εταιρίες αυτές ελέγχονται μετοχικά σε ποσοστό άνω του 50% από τους δήμους, υποχρεούνται και αυτές να ενταχθούν στην ενιαία αρχή πληρωμών του Δημοσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου