ΤΟΠΙΚΑ

Εγκλωβισμένοι σε λίστες αναμονής τριάντα πέντε καθηγητές της Μαγνησίας

εγκλωβισμένοι-σε-λίστες-αναμονής-τρι-403573

Ένα χρόνο μετά την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση

Εγκλωβισμένοι σε λίστες αναμονής βρίσκονται 35 καθηγητές της Μαγνησίας, που είδαν την πόρτα εξόδου από τις αίθουσες διδασκαλίας, ένα χρόνο πριν, οπότε και το Υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε την κατάργηση 46 τομέων και ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, από την κατάργηση των τομέων επαγγελματικής εκπαίδευσης, από την οποία επλήγησαν έξι σχολικές μονάδες του νομού, το δρόμο εκτός αιθουσών διδασκαλίας είδαν και 48 καθηγητές της περιοχής.

Οι οκτώ από αυτούς εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα, επειδή υπάγονται σε ειδικές κατηγορίες και σχεδόν άμεσα κλήθηκαν να στελεχώσουν διοικητικές θέσεις στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Επιπλέον πέντε, κάτοχοι δεύτερου πτυχίου, κατάφεραν να απορροφηθούν σε δομές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σημαντικός όμως αριθμός καθηγητών, παραμένει στον αέρα. Πρόκειται για 35 καθηγητές, που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για την κάλυψη θέσεων που θα δημιουργηθούν σε Νοσοκομεία, ΙΕΚ και ΣΕΚ. Για τους καθηγητές αυτούς, ο εφιάλτης της διαθεσιμότητας συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά την κατάργηση των 46 τομέων και ειδικοτήτων. Το σημαντικότερο είναι όμως η αβεβαιότητα που βιώνουν, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν τελικώς οι θέσεις αυτές θα ανοίξουν και αν οι ίδιοι θα απορροφηθούν ή θα βρεθούν άνεργοι.

Ακόμη όμως και η απορρόφησή τους σε θέσεις του δημοσίου, δεν ικανοποιεί την ΕΛΜΕ Μαγνησίας. «Εστω κι όλοι να απορροφηθούν στις θέσεις που έχουν εξαγγελθεί, θέσεις… ποδαριού, δεν μας ικανοποιεί. Αυτό που θέλουμε, διεκδικούμε και για το οποίο θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε είναι να ξαναλειτουργήσουν οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν και να επιστρέψουν μαθητές και καθηγητές στα τμήματά τους», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου