ΤΟΠΙΚΑ

Αναμένονται οι προεγκρίσεις για τους «Νέους Γεωργούς» στη Μαγνησία

αναμένονται-οι-προεγκρίσεις-για-τους-403541

Οι προεγκρίσεις για το πρόγραμμα «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών» αναμένονται μέσα σε ένα δεκαήμερο για το Ν. Μαγνησίας. Στο επόμενο διάστημα από την ανακοίνωση θα υποβληθούν ενστάσεις (σε περίπτωση που υπάρχουν)και μετά θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι από το Ν. Μαγνησίας είχαν κατατεθεί συνολικά 217 φάκελοι υποψήφιων.

Βέβαια οι φάκελοι που κατατέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είναι σχεδόν οι διπλάσιοι ωστόσο πολλοί υποψήφιοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια και έτσι έμειναν τελικά εκτός προγράμματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Στόχος του μέτρου είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων γεωργών μέσω της παροχής κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεών τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου.

Οι φάσεις μέχρι την τελική έγκριση

Μέσα σε ένα δεκαήμερο αναμένονται οι προεγκρίσεις των υποψηφίων που έχουν υποβάλει φακέλους. Ειδικότερα ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκδίδει απόφαση έγκρισης πράξης ή απόρριψης για τους υποψήφιους που έχουν κριθεί ως «εν δυνάμει δικαιούχοι» ή «απορριπτόμενοι» και απόφαση κατάταξης στην κατηγορία των «επιλαχόντων». Στην απόφαση απόρριψης θα πρέπει να αναγράφονται οι λόγοι απόρριψης της αίτησης ενίσχυσης. Ομοίως, στην απόφαση κατάταξης στην κατηγορία των «επιλαχόντων» αναγράφεται ο λόγος κατάταξης σε αυτήν. Στο σύνολο των αποφάσεων (έγκρισης πράξης, απόρριψης ή κατάταξης στην κατηγορία των «επιλαχόντων) αναφέρεται η δυνατότητα υποβολής ένστασης.

Στη συνέχεια μετά την προέγκριση των φακέλων, θα ακολουθήσουν οι ενστάσεις. Οι εν δυνάμει δικαιούχοι, οι επιλαχόντες και οι απορριπτόμενοι δύνανται να υποβάλλουν ένσταση κατά της απόφασης εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 εργάσιμων ημερών από την επομένη της ημερομηνίας επίδοσης της σχετικής απόφασης στο δικαιούχο.

Η τελική φάση του προγράμματος είναι η αποδοχή της απόφασης έγκρισης πράξης- σύμβαση. Αναλυτικά η απόφαση έγκρισης πράξης συνοδεύεται από σχέδιο αποδοχής, που ενέχει θέση σύμβασης, με οδηγίες συμπλήρωσης, αναλυτική ενημέρωση για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα υπογραφής της και τις σχετικές ενέργειες, στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο δικαιούχος της ενίσχυσης καθώς και από υπόδειγμα αίτησης πληρωμής της 1ης δόσης της ενίσχυσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου