ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ την Πέμπτη στο Βόλο

κλιμάκιο-της-ποε-οτα-την-πέμπτη-στο-β-40147

Θα συμμετέχει στη γενική συνέλευση των εργαζομένων όπου θα κυριαρχήσουν τα επεισόδια μεταξύ Δήμου – εργαζομένων

Κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Θέμη Μπαλασόπουλο, θα παραβρεθεί στο Βόλο αύριο, Πέμπτη, στον απόηχο των επεισοδίων που έχουν σημειωθεί και έχουν οδηγήσει σε ευθεία σύγκρουση δημοτική αρχή και εργαζόμενους.

Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, προχωρά σε στάση εργασίας από τις 12:30 το μεσημέρι έως τέλος του ωραρίου. Σε αυτό το διάστημα έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση στο Δημαρχείο.

Θέμα συζήτησης που αναμένεται να κυριαρχήσει στη συνέλευση, θα είναι οι σχέσεις των εργαζομένων με τη δημοτική αρχή, που φαίνεται να βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί. Το επεισόδιο με τον ταμία του Δήμου, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος εργαζομένων αλλά και η προαναγγελία πειθαρχικών διώξεων σε συνδικαλιστές αντί να βρίσκονται στα εργασιακά τους πόστα, έκαναν διαμαρτυρία στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι μερικά από τα γεγονότα του τελευταίου διμήνου που έχουν «φαρμακώσει» τους εργαζόμενους.

«Λέμε όχισε κάθε μορφή βίας και αυταρχισμού, όχι στις απειλές και στους εκβιασμούς, όχι στο νόμο 4250/2014, όχι στη συγκριτική αξιολόγηση, όχι στις μειώσεις μισθών, όχι στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες όχι στην κατάρρευση και απαξίωση των Δήμων! Λέμε ναι στη δουλειά, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία», αναφέρεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου