ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία για τους εχθρούς του δέρματος

ομιλία-για-τους-εχθρούς-του-δέρματος-39911

Θα πραγματοποιήσει η ιατρός Δερματολόγος κ. Δήμητρα Ντάσιου – Πλακίδα

Εκδήλωση με θέμα «Αναγνωρίζουμε τους ύπουλους εχθρούς στο δέρμα μας» θα πραγματοποιήσει η ιατρός Δερματολόγος κ. Δήμητρα Ντάσιου – Πλακίδα σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ», τον Α΄ Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου, το ΣΕΟ και τον Δημοκρατικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Λεχωνίων.

Η κ. Δήμητρα Ντάσιου – Πλακίδα θα αναπτύξει τις καταστάσεις που μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, πώς μπορεί ο καθένας να τις αναγνωρίσει, να τις προλάβει και να απευθυνθεί στον ειδικό για θεραπεία έγκαιρα. Η ομιλήτρια θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στις νεοπλασίες του δέρματος που στατιστικά παρουσιάζουν αύξηση τα τελευταία χρόνια. Σήμερα οι κακοήθειες του δέρματος αντιμετωπίζονται με επιτυχία στην πλειονότητα των περιπτώσεων, κατά συνέπεια είναι άδικο από μία αμέλεια ο άνθρωπος να οδηγείται σε σοβαρές καταστάσεις.

Η κ. Δήμητρα Ντάσιου – Πλακίδα ασχολείται ιδιαίτερα με την ογκολογία του δέρματος. Από μία και πλέον δεκαετία, υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, είναι Διεθνής Σύμβουλος του Skin Cancer Foundation (Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος) με έδρα τη Νέα Υόρκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της DASIL (Διεθνούς Συνδέσμου Δερματολογικής και Αισθητικής Χειρουργικής). Eπίσης είναι επιστημονική συνεργάτης του Δερματοχειρουργικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Δερματολογικού Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» στην Αθήνα, στο οποίο έχει αναλάβει την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών στη Δερματοχειρουργική. Παράλληλα διδάσκει σε πολυάριθμα σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με αντικείμενο σχετικό με τη χειρουργική αντιμετώπιση και την αισθητική αποκατάσταση προβλημάτων του δέρματος.

Η κ. Δήμητρα Ντάσιου – Πλακίδα είναι γνωστή για τη συχνή εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών της σχετικά με το αντικείμενό της και είναι πάντα πρόθυμη να ενημερώνει το κοινό σε θέματα υγείας του δέρματος, επειδή ως γνωστό η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου