ΤΟΠΙΚΑ

Επίτιμοι διδάκτορες του τμήματος Οικονομικών

επίτιμοι-διδάκτορες-του-τμήματος-οικ-398152

Αναγορεύτηκαν χθες ο καθηγητής ToddSandler και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Guy Feaux de la Croix – Στόχος η εξωστρέφεια του Π.Θ.

Επίτιμοι διδάκτορές του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύτηκαν χθες σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, από τον πρόεδρο των Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών κ. Νικόλαο Κ. Κυριαζή, ο καθηγητής Todd Sandler και ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Guy Feaux de la Croix. Στόχων των αναγορεύσεων επίτιμων διδακτόρων του εκπαιδευτικού ιδρύματος -όπως τονίστηκε στη χθεσινή τελετή – είναι τόσο η εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όσο και η καταξίωσή τους στο διεθνή χώρο.

Οι επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο καθηγητής Todd Sandler και ο Πρέσβης Guy Feaux de la Croix, τόνισαν ότι τους τιμάει και τους χαροποιεί ιδιαίτερα η συγκεκριμένη κίνηση από το Π.Θ.

«Είναι παρά πολύ σημαντικό για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το να αναγορεύει επίτιμους διδάκτορες» τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Μεσσήνης, επισημαίνοντας ότι «τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν ότι έχουμε ένα «ζωντανό» Πανεπιστήμιο με σχέσεις διεθνείς που μας βοηθούν να καταξιωθεί στον διεθνή χώρο ως μια «κυψέλη επιστημονική».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οικονομικού τμήματος του Π.Θ. κ. Νικόλας Κυριαζής, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέφερε: «Προσπαθούμε να έχουμε ένα Πανεπιστήμιο και ένα τμήμα πολύ εξωστρεφές και μέσα σε αυτά τα πλαίσια γίνονται και οι αναγορεύσεις επιτίμων διδακτόρων. Αυτή τη φορά έχουμε έναν πολύ γνωστό Αμερικανό καθηγητή τον κ. Todd Sandler αλλά και τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα τον κ. Guy Feaux de la Croix, ο οποίος προσπαθεί να προωθήσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και να φέρει τουρισμό στη χώρα».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Φώτο: Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου