ΤΟΠΙΚΑ

Παρέλαβε 60 προκάτ οικίσκους το «Ελ. Βενιζέλος» από το Βόλο

παρέλαβε-60-προκάτ-οικίσκους-το-ελ-βεν-39775

Υπό την επίβλεψη του Στρατού η μεταφορά του εξοπλισμού

Εξήντα περίπου προκάτ οικίσκους για τους πρόσφυγες παρέλαβε από το Βόλο με σκοπό να τους διαθέσει σε εγκαταστάσεις Hot Spot στα νησιά του Αιγαίου το επιβατηγό οχηματαγωγό «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Βόλου.

Το «Ελ. Βενιζέλος» έδεσε στην προβλήτα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια στις 9 το πρωί και η παρουσία του προκάλεσε διάχυτη ανησυχία μήπως μετέφερε πρόσφυγες, καθώς ερχόταν από τη Μυτιλήνη και μάλιστα ήταν κενό φορτίου.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου με δελτίο Τύπου έσπευσε άμεσα για «την αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων» να ενημερώσει ότι «σήμερα 5/4/2016 (σ.σ. χθες) και περί ώρα 9:00’, θα καταπλεύσει στο λιμάνι το Ε/Γ- Ο/Γ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», κενό επιβατών, προκειμένου να παραλάβει εξοπλισμό χρήσιμο για τις εγκαταστάσεις των HOT SPOTS στα νησιά του Αιγαίου. Το πλοίο θα αναχωρήσει αμέσως μετά την παραλαβή του φορτίου».

Η μεταφορά του χρήσιμου εξοπλισμού έγινε υπό την επίβλεψη του Στρατού και όταν το γκαράζ του οχηματαγωγού γέμισε, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό του τον Πειραιά.

Η προμήθεια του εξοπλισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε από βιομηχανία στην περιοχή του Βελεστίνου, η οποία ανέλαβε την παραγγελία για περίπου 100 προκάτ οικίσκους.

Το οχηματαγωγό εκτιμάται ότι θα επισκεφτεί εκ νέου το λιμάνι του Βόλου για την παραλαβή και μεταφορά και των υπόλοιπων προκάτ οικίσκων.

Με αφορμή την παραλαβή του εξοπλισμού για τους πρόσφυγες, ο ΟΛΒ ρωτήθηκε αν υπάρχει εξέλιξη για τους μετανάστες μετά την έρευνα – αναζήτηση χώρων στο λιμάνι του Βόλου που έκαναν τα αρμόδια υπουργεία και απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος υποναύαρχος εν αποστρατεία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε εξέλιξη».

Οπως είναι γνωστό, ο ΟΛΒ είχε ρωτηθεί για τις υποδομές που διαθέτει και είχε ενημερώσει για τους χώρους του, οι οποίοι δεν πληρούν προϋποθέσεις για τη φιλοξενία μεταναστών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου